National

Perchezitii de amploare la o retea de proxeneti

Publicat: 05 nov. 2014
1
Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Timis si procurorii DIICOT – ST Timisoara au efectuat patru perchezitii domiciliare pe raza judetului, pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in proxenetism. Politistii au actionat cu sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale – IPJ Timis, la persoane banuite de proxenetism, trafic de minori si santaj.
De asemenea, politistii pun in aplicare cinci mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT Timisoara, pentru audieri. Din cercetari a reiesit ca, in cursul anului 2014, cei patru membri ai gruparii, cu varste intre 33 si 45 de ani, ar fi exploatat mai multe tinere, printre care si minore, prin obligarea si determinarea la practicarea prostitutiei.

Vezi si Prostituatele romance, schimbate cu masini in Spania

De asemenea, s-a stabilit ca banuitii exercitau frecvent acte de violenta si amenintari asupra victimelor si, sub pretextul unor taxe de protectie sau datorii nereale, le determinau sa se prostitueze, exploatarea acestora realizandu-se in apartamente inchiriate, pe raza municipiului Timisoara. Politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire si aderare la un grup infractional organizat, trafic de minori, proxenetism si santaj.

Adauga un comentariu