National

Perchezitii de amploare la persoane banuite de comert cu medicamente contrafacute si evaziune fiscala

Publicat: 14 iun. 2016
1
Perchezitii in aceasta dimineata efectuate de politisti la persoane banuite de comert online cu medicamente contrafacute si evaziune fiscala.

Vezi si DNA Iasi, perchezitii la Vaslui si Barlad

„La data de 14 iunie, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane efectueaza patru perchezitii la locuintele unor persoane banuite de evaziune fiscala, punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse si comercializare de produse alterate”, informeaza marti un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).
Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012-2016, banuitii ar fi infiintat zece site-uri web, prin care ar fi promovat si comercializat catre clienti din Romania si din Spania, Italia, Belgia, Germania si Anglia, o gama larga de medicamente contrafacute, cum ar fi steroizi anabolizanti, hormoni si altele, care prezinta un risc potential pentru sanatatea publicului. Potrivit surselor prejudiciul cauzat bugetului de stat este aproximativ de 300.000 de euro.
Adauga un comentariu