Actualitate

Perchezitii DNA la Iasi. Coruptie cu fonduri pentru investitii rurale – UPDATE FOTO,VIDEO

Publicat: 09 iul. 2015

UPDATE 10:41 – In sediul institutiei se afla trei procurori de la DNA Iasi. Pana acum, din datele jurnalistilor cotidianului Buna Ziua Iasi, procurorii ar fi venit cu o lista ce include sapte proiecte, iar pana in prezent anchetatorii au suspiciuni in legatura cu doua dintre proiecte. Pe langa reprezentantii DNA, in institutie se afla directorul Eugen Ticau si cativa experti.

UPDATE 9:33 – Procurorii au in vedere patru proiecte aflate in implementare incepand din acest an si ridica documente din patru birouri ale unor functionari publice si de la domiciliile a doua persoane fizice.

UPDATE 9:19 – Mascatii au descins in aceasta dimineata, in jurul orei 7:00, la sediul Oficiului Judetean de Finantare a Investitiilor Rurale Iasi (OJFIR) Iasi, la Serviciul de Active Fizice si Plati Directe (SAFPD). Procurorii au solicitat mai multe acte si, in aceste momente, discuta cu angajatii serviciului. Nici o persoana nu are voie sa intre sau sa paraseasca institutia. Perchezitiile au loc in birourile a patru functionari din cadrul serviciului, dar si la domiciliile unor persoane fizice.

Vezi si SRI implicat in dosarul deputatului iesean Constantin Adascalitei! A fost trimis in judecata

STIRE INITIALA – In aceasta dimineata, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), Serviciul Teritorial Iasi efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in cursul anului 2015. Ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in sase zone din judetul Iasi, din care patru la sediul unei institutii publice. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi.

Comentarii
  • Dr. Watson crede că trebuie studiate și activitățile „academice” ale „universitarilor” din deal, anume ale mahărilor ce-și zic experți în foduri de toate felurile. Din păcate dr.Watson nu se pricepe la rurale, se bazează doar pe ce vede la aceștia: case, mașini, conturi,familii. Greu de crezut unul ca Watson.

  • Cand se va ocupa DNA-ul de angajatii institutiilor de stat implicati in proiecte europene care au facut fraude? Si cand se va ocupa DNA-ul de politicienii care si-au bagat nasurile in proiectele europene deturnand bani sau impunandu-si rude care oricum nu au muncit dar care au primit zeci de milioane fara a face nimic?

Adauga un comentariu