Actualitate

Percheziţii DNA la Primăria Capitalei! Ce spune Nicușor Dan. UPDATE: Sunt vizate fapte de corupție

Publicat: 20 ian. 2022

În aceste momente la Primăria Capitalei sunt percheziţii de amploare. Procurorii DNA au intrat în primăria condusă de Nicușor Dan. Primarul General al Capitalei susține că nu cunoaște motivul acestor percheziții.

 

Perchezițiile aveau loc chiar în momentul în care Nicușor Dan  dorea să se ducă la o conferință de presă în care aborda subiectul grevei de la STB. Nu se cunosc cu exactitate ce caută procurorii dar se pare că, potrivit unor surse, aceștia au ridicat deja mai multe documente. S-ar vorbi și despre eventuale angajări fictive în cazul Primăriei București, dar informația nu este una oficială.

Reporter: În acest moment există angajați ai DNA în Primăria Capitalei?

Nicușor Dan: Da!

Reporter: Care fac ce?

Nicușor Dan: Care fac o percheziție.

Reporter: Legată de?

Nicușor Dan: Nu știu!

Reporter: Nu știți?

Nicușor Dan: Nu! (…) Au ajuns la mine la birou, mi-au spus că vor să facă o percheziție. Mi-au spus ceva legat de Resurse Umane dar pentru că pregăteam conferința de presă o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine, eu fiind șeful instituției, să îmi spună că au mandat pentru a ridica documente.

 

UPDATE: DNA susține că perchezițiile din aceste momente sunt pentru mai mult presupuse fapte de corupție:

”Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”, arată un comunicat al DNA.

 

 
Comentarii
Adauga un comentariu