Actualitate

Percheziţii făcute de DNA la Brigada Rutieră din București! Mai mulţi agenți de poliţie sunt suspecţi într-un dosar de luare de mită

Publicat: 25 nov. 2021
4 mascați de la poliție efectuează percheziții
Percheziţii făcute de DNA la Brigada Rutieră într-un dosar de dare de mită

În aceste momente, procurorii DNA fac mai multe percheziţii domiciliare dar şi la sediul Brigăzii Rutiere din București unde zeci de persoane sunt luate în vizor. Mai mulţi poliţişti fac parte dintr-un dosar penal instrumentat de procurori pentru fapte de luare de mită.

Vorbim despre nu număr de 36 de percheziţii domiciliare şi 2 percheziţii la institutuii publice inclusiv la Poliţia Locală Sector 1.

Percheziţii făcute de DNA la Brigata Rutieră din București unde mai mulți agenți de poliţie sunt acuzaţi de luare de mită

Așadar, în această dimineaţă procurorii de la Direcția Naţională Anticorupţie au făcut zeci de percheziţii domiciliare şi incă 2 percheziţii la 2 instituţii publice într-un dosar de dare de mită. Vorbim despre percheziţii la Brigada Rutieră din București şi la Poliţia Locală Sector 1, dar şi un număr de 36 de percheziţii domiciliare.

Vizaţi de anchetă procurorilor sunt 20 de angajaţi din Ministerul de Interne, 19 cadre și un personal civic dar şi 4 poliţişti locali. Este vorba despre fapte de luare de mită, presupuse a fi comise în ultima perioadă. Agenții ar fi închis ochii la anumite nereguli în trafic contra unor sume de bani primite din partea unor conducători auto.

Procurorii români au mai făcut percheziţii la poliţiştii rutieri

În trecut, procurorii români au mai efectuat percheziţii care au legătură cu poliţiştii rutieri. Cele mai mari percheziţii făcute de procurori s-au produs la Suceava. În cursul zilei de joi, 26 noiembrie 2020, oamenii legii au făcut percheziții de amploare la Serviciul de Permise și RAR din Suceava. În urma acțiunilor, DNA a pus în executare aproximativ 60 de mandate de percheziție domiciliară. Aceștia au descoperit în urma acestor acțiuni un milion de euro.

Probele administrate în acest caz au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de euro pentru un permis”, a spus reprezentantul MAI.

Percheziții uriașe făcute de procurori în România

Altfel spus, procurorii au mai efectuat percheziţii record la zeci de clanuri interlope bănuite pentru infracţiuni cum ar fi trafic de carne vie, trafic de droguri sau cămătărie. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere. De asemenea, sunt vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

 

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere. De asemenea, sunt vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră. Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor.

 

 

Adauga un comentariu