Local

Percheziţii în mai multe locaţii din Iaşi! Mascaţii ar fi descoperit culturi impresionante de cannabis. Vizat în anchetă este fiul unui preot (EXCLUSIV) – FOTO, VIDEO, UPDATE

Publicat: 01 sept. 2020
Percheziţii în mai multe locaţii din Iaşi! Mascaţii ar fi descoperit culturi impresionante de canabis (1)
Percheziţii în mai multe locaţii din Iaşi! Mascaţii ar fi descoperit culturi impresionante de canabis (1)

Percheziţii ample în această dimineaţă în Iaşi. Mascaţii au descins în mai multe locaţii de pe raza localităţii. Conform informaţiilor deţinute de BZI.RO, mascaţii efectuează mai multe percheziţii domiciliare într-un dosar de trafic de droguri.

18 percheziții la Iași. S-au descoperit culturi impresionante de cannabis

Marți, 1 septembrie 2020, procurorii DIICOT Iași, ofițeri BCCO Iași și SCCO Vaslui au efectuat 18 descinderi pe raza județului Iași. Persoanele sunt bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. De asemenea, aceștia nu dețineau autorizație eliberată pentru consumul propriu și efectuarea de operațiuni.

”La data de 01.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași și S.C.C.O. Vaslui au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare pe raza teritorială a județului Iași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operaţiuni, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.”, se arată în comunicatul remis de DIICOT.

În cadrul perchezițiilor s-au descoperit culturi impresionante de cannbis care urmau să fie comercializate en-gros. De asemenea, procurorii DIICOT au descoperit în urma unor cercetări efectuate faptul că suspecții au achiziționat cantități mari de droguri de mare risc.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecții au înființat mai multe culturi de cannabis, pe care ulterior le-au îngrijit, în scopul obținerii unor importante cantități de cannabis destinate comercializării en-gros. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, suspecții au achiziționat cantități importante de droguri de mare risc (mdma-ecstasy, mdma-pulverulent), pe care, ulterior, le-au comercializat tinerilor de pe raza municipiului Iaşi şi a oraşului Hârlău.”, potrivit sursei citate.

Zece persoane urmează să fie aduse la audieri

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate două culturi de cannabis indoor şi outdoor, precum şi droguri de mare risc.

În altă ordine de idei, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

„Acțiunea s-a efectuat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Iași, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău  și Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași și IPJ IAȘI – Serviciul de acțiuni speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, conform DIICOT.

Știre inițială

UPDATE: Dintr-un apartament din zona Lunca Cetățuii a fost ridicată, de mascați, o tânără. Nu se cunoaşte calitatea pe care persoană de sex feminin o are în dosarul instrumentat de procurori.

UPDATE: Se pare că în ancheta făcută de procurori, vizat este fratele lui Livius Nicolai Zugravu, cunoscut dealer de droguri care a murit într-un accident rutier produs acum 4 ani. Acesta este fiul preotului paroh de la Biserica Sfânta Parascheva din Târgu Frumos.

UPDATE: Conform acelorași surse BZI.RO, se pare ca vizat in anchetă făcută de procurori, este fiul unui preot de pe raza localității Târgu Frumos. Informațiile nu sunt confirmate oficial.

UPDATE: Mascaţii efectuează mai multe percheziţii domiciliare pe raza municipiului Iaşi, dar şi în zonele, Valea Lupului, Hârlău şi Deleni. Conform surselor BZI.RO, în comunele menţionate anterior s-ar afla culturi uriaşe de canabis. Momentan informaţiile nu sunt confirmate.

Mascaţii vor face, cel mai probabil, mai multe reţineri.

Comentarii
  • In 2020 inca este ilegal canabisul dar tigarile sau alcoolul care fac ravagii si de milioane de ori mai multe victime nu este. Propaganda lui William Hearst continua in tarile idioate.

  • Apuca-te si tu de vândut idiotule! La noi e ilegal e interzis de lege iar unii rapanosi fac o grămadă de bani profitând de naivitatea unor idioti ca tine! Aici nu e vorba de consum ci de trafic! Mata si tatu poate au muncit ca robii sa creasca un idiot ca tine ăștia stau cu pl la soare si fac peste noapte tone de bani! Numai un cretin propangadist ca tine poate gândi asa! Hai sa susținem traficanții de droguri!

Adauga un comentariu