National

Perchezitii la clanul interlop Maranata, acuzat de proxenetism

Publicat: 01 mart. 2012
1
Perchezitii, in aceasta dimineata, in 26 de locatii din Bucuresti si din mai multe judete ale tarii. Politistii au descins la membrii clanului Maranata, acuzati ca au fortat zeci de fete sa se prostitueze in strainatate, relateaza Romania TV. Tinerele erau rapite si vandute pe cateva mii de euro.
Procurorii DIICOT efectueaza 18 perchezitii in municipiul Bucuresti, 2 in municipiul Giurgiu, 2 in municipiul Braila, 2 in judetul Vrancea, 1 in municipiul Targoviste si 1 in judetul Ilfov, fiind vizata destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 37 de persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 53 de ani, potrivit rtv.net.
Potrivit DIICOT, sub coordonarea liderului gruparii, Stoica Marian, din municipiul Giurgiu, membrii gruparii au racolat peste 50 de victime, majore si minore, din judetele Giurgiu, Dambovita, Olt si Vrancea, pe care, prin amenintari si violente, le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostitutiei in Italia – regiunile Milano, Calabria-Rosarno si Messina, dar si in municipiul Bucuresti.
O parte din victime au fost racolate prin inselaciune, respectiv prin promisiunea asigurarii unor locuri de munca in Italia, iar altele au fost cumparate, cu sume cuprinse intre 2000 si 3000 de euro de la alti membri ai gruparii.
Membrii gruparii au obtinut din activitatea infractionala beneficii financiare substantiale, de ordinul sutelor de mii de euro.
La sediul D.I.I.C.O.T. au fost aduse pentru audieri 30 de persoane, fata de care se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori.
Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul DCCO – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, B.C.C.O. Bucuresti, SCCO Olt, SCCO Dambovita, BCCO Galati si al lucratorilor din cadrul Jandarmeriei Romane.
Suportul informativ a fost asigurat de catre DOS si DGIPI.Adauga un comentariu