Actualitate

Perchezitii la locuintele hotilor de lemne! Iata ce au descoperit anchetatorii – FOTO, VIDEO

Publicat: 31 iul. 2015

@ Au fost intocmite mai multe dosare penale @ Procurorii au obtinut mandate de perchezitie la domiciliile mai multor persoane suspectate ca au defrisat zeci de hectare de padure

S-ar parea ca toate controalele realizate de Comisariatul de Regim Silvic si semnalele date de jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI in ultimii ani cu privire la taierile ilegale de padure din zona Tibana au „sensibilizat” in sfarsit si celelalte institutii cu atributii in aplicarea legii. In urma descinderilor realizate in urma cu doua zile ale inspectorilor silvici si ale jandarmilor cand s-au descoperit din nou sute de metri cubi de lemn taiat ilegal in padurea din Vadu Vejii, magistratii ieseni au emis mai multe mandate de perchezitie la locuintele indivizilor implicati in aceasta actiune de defrisare. Au fost perchezitionate ieri un numar de 6 gospodarii. Si in curtile celor implicati au fost descoperiti peste 100 de metri cubi de arbori taiati ilegal. Tractoarele si autocamioanele au incarcat zeci de busteni de diferite specii, in principal fiind vorba despre lemn de esenta tare, adica stejar, carpen sau cires. Autoritatile au dispus retinerea materialului lemnos in vederea confiscarii. De aceasta data satenii se pare ca au acceptat mai de voie, mai de nevoie, dispozitiile autoritatilor. Daca in urma cu doua zile drumul a fost presarat cu dispozitive menite sa distruga anvelopele, ieri nu a mai fost vorba de asa ceva. Pe tot parcursul noptii de joi spre vineri, reprezentanti ai Ocolului Silvic impreuna cu politistii si jandarmii au patrulat prin sat.

Un lung sir de arestari se pare ca va urma

Dupa tot acest circ facut de catre satenii care se simteau cu musca pe caciula, a rezultat   intocmirea catorva dosare penale. Ieri inca nu fusese finalizata ancheta si nu s-a stabilit cantitatea de lemn confiscata, insa se vehiculeaza ca ar fi vorba de peste o suta de metri cubi. Fiind vorba despre material lemnos de diferite esente si dimensiuni nu a fost inca socotita valoarea acestuia. Cert este faptul ca in scurt timp mai multe persoane implicate vor trebui sa dea socoteala. Ieri in gospodariile in care s-a descoperit material lemnos, unii proprietari au fost de negasit. Surse din sat spun ca acestia s-ar fi ascuns in padure sau pe la rude pentru a nu fi prinsi. Peste zece camioane de lemne au fost ridicate din curtea satenilor si au fost depozitate in curtea unui padurar din comuna. Surse din cadrul anchetei spun ca ar urma sa fie intocmit un dosar penal in care vor fi anchetate mai multe persoane. O retea bine organizata pare a fi la un pas de a fi arestata. Vazandu-se cu „latul la gat”, unii dintre sateni la care au fost descoperite lemne ar fi dispusi sa depuna marturie contra unor „capi” din satul Vadu Vajii. Cu toate ca autoritatile fac aceste actiuni pentru a imputina numarul taierilor ilegale, acest fenoment pare imposibil de stopat, mai ales in aceasta comuna.

Comentarii
  • PESTELE DE LA CAP SE-MPUTE !!! parca asa suna un proverb rominesc . la ce va asteptati cind toti fura parca e o cursa contracronometru pirlitii acestia de la tara sa stea sa astepte ajutorul social care -l dau sefii hotilor din rominia????pe timpul cind erau fabrici fiecare se grabea la autobuz sa nu intirzie la serviciu dar acum cind hotii au furat tot [ hoti fiind cei cu functiide pla consilier la primaria comunei pina la presedintele tarii]] oamenii isi cauta de lucru si fac ce se pricep sau ce vad la cei ce ne conduc . NU E LOGIC?????

Adauga un comentariu