National

Perchezitii la persoane acuzate de CAMATARIE

Publicat: 14 nov. 2014
Procurori DIICOT si politisti de frontiera au efectuat vineri 12 perchezitii domiciliare in mai multe locatii de pe raza municipiului Timisoara, in cadrul unei actiuni de destructurare a unei grupari specializata in camatarie, inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, incepand cu anul 2009, mai multe persoane din municipiul Timisoara s-au constituit intr-un grup infractional organizat care, prin utilizarea de documente false si manopere dolosive, au indus in eroare mai multe persoane, determinandu-le sa incheie contracte de imprumut cu garantii imobiliare.
Totodata, membrii gruparii sunt suspectati ca au obtinut castiguri de bani prin oferirea de imprumuturi cu dobanzi ridicate.

Citeste si: Perchezitii de amploare la Iasi intr-un dosar de comert cu haine contrafacute

Veniturile astfel obtinute nu au fost declarate la organele fiscale pentru impunere, iar dobanzile ridicate practicate au fost disimulate in clauzele contractelor.
Pentru a determina persoanele sa imprumute sume de bani, acestea au fost ademenite sa incheie acte cu clauze contractuale facile, iar pe parcursul derularii conventiilor au fost schimbati si inaspriti termenii contractuali prin marirea dobanzilor, scurtarea termenelor de restituire, solicitarea si instituirea unor garantii imobiliare suplimentare, aparitia unor persoane, necunoscute initial, ca fiind titularii sumelor de bani, persoane care aveau propriile pretentii financiare.

Citeste si: Perchezitii in Capitala si in 3 judete, intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI

Ca urmare a acestor manopere, debitorii nu au mai putut plati sumele datorate din cauza conditiilor contractuale dificile, pierzand in final garantiile imobiliare in cadrul procedurilor de executare silita. Sumele de bani astfel obtinute de catre suspecti au fost utilizate la acordarea altor imprumuturi cu dobanzi ridicate si la achizitionarea de bunuri mobile si imobile.
Cinci persoane pe numele carora au fost emise mandate de aducere vor fi audiate la sediul DIICOT Timisoara. Documentarea activitatii infractionale a suspectilor a fost realizata cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.
Sursa: romaniatv.net


loading...

Adauga un comentariu