National

Perchezitii la sediul Ambulantei Puls, dupa moartea fotbalistului Patrick Ekeng

Publicat: 09 mai 2016
Mai multi politisti si procurori au descins, in aceasta dimineata, la sediul Ambulantei Puls, dupa moartea fotbalistul dinomovist Patrick Ekeng. Potrivit primelor informatii, sunt sigilate usi din cadrul institutiei. Reprezentantii Puls spun ca niciun director al institutiei nu este in cladire. De asemenea, se vor lua probe si din ambulanta care l-a transportat pe fotbalistul Patrick Ekeng la spital. Din ancheta, reies informatii contradictorii. Respectiv, in timp ce medicii de la Ambulanta Puls spun ca fotbalistul Ekeng a avut puls cand a ajuns la Floreasca, medicii de la spitalul Floreasca spun ca sportivul nu avea activitate cardiaca, altfel spus inima lui nu mai batea cand a ajuns la spital.
Departamentul pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne si specialistii Ministerului Sanatatii a facut o controale la firma de ambulanta privata Puls. In urma verificarilor, autoritatile au sesizat o serie de nereguli. Potrivit comunicatului MAI s-au gasit urmatoarele nereguli:
„- modificarea clasificarii ambulantelor, fara obtinerea aprobarii legale in acest sens. Singurele ambulante functionale erau de tip A (destinate doar transportului pacientilor)
– au fost identificate medicamente si materiale sanitare cu termene de valabilitate depasite. Echipa de control a gasit in trusele medicilor si asistentilor, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au gasit si fiole de adrenalina, folosita pentru procedurile de resuscitare.
– pe ambulantele utilizate de firma privata au fost gasite defibrilatoare cu baterii descarcate.”
Dupa neregulile descoperite de autoritati, serviciului privat de ambulanta a ramas fara autorizatie de functionare.  Managerul serviciului privat de ambulanta Puls a ajuns in fata anchetatorilor, pentru a da explicatii in cazul mortii dinamovistului Patrick Ekeng. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne, sustine ca Serviciul de Ambulanta Puls nu este la prima abatere. Firma a mai fost amendata si anul trecut, in urma unei inspectii neanuntate din partea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, pe o ambulanta a serviciului medical, care se deplasa in trafic.  


loading...

Adauga un comentariu