Actualitate

Performanta de exceptie la Colegiul National „Emil Racovita” Iasi – FOTO

Publicat: 15 feb. 2013

La competitia care va avea loc la Luxemburg in luna martie 2013, Romania va fi reprezentata de sase elevi, dintre care trei eleve de la Colegiul National Emil RacovitaIasi: Diana Costantin, Ruxandra Tesloianu si Camelia Diaconu, clasa a X-a, vor concura la disciplinele biologie, chimie si fizica. Ele sunt coordonate de profesorii Ioana Bohotineanu, Paula Gavrilescu si Cristinel Miron.

Acest rezultat exceptional completeaza seria de performante ale celor trei eleve: in palmaresul Cameliei Diaconu se regaseste deja medalia de bronz la Olimpiada de stiinte pentru Juniori (Africa-de-Sud, 2011) si, recent, medalia de argint la aceeasi competitie (Iran, 2012) a fost castigata de Ruxandra Tesloianu.

„Reusita celor trei eleve continua o traditie a colegiului, pentru ca, in 2010, Ana-Maria Istrate a obtinut medalia de aur la EUSO. si rezultatul de anul acesta este incununarea interesului deosebit al elevelor pentru stiinte, al talentului lor, alaturi de o munca sustinuta, riguroasa, experienta competitionala si sprijin din partea profesorilor coordonatori.” a declarat Paula Gavrilescu, director al Colegiului National „Emil Racovita” Iasi.

Comentarii
  • Ma bucur mereu cand vad prin ziare ca elevii ieseni aduc premii internationale! Dar din articolul de mai sus nu am reusit sa aflu ce competitie va fi la Luxemburg… se practica copy-paste, dar mai trebuie si ceva minte! asa ca am cautat pe net, si am aflat ca va fi European Union Science Olympiad 2013, Si ca sa fie completarea, intreaga, in 2010 impreuna cu Ana-Maria am mai gasit un iesean care a luat si el aur la EUSO 2010. Oare reportetii D-voastra nu pot folosi Goagle?

Adauga un comentariu