Sport

Performanta! O gimnasta din Iasi a luat patru medalii de aur la Nationalele de la Ploiesti

Publicat: 06 iul. 2015
1

Timp de trei zile, în perioada 3-5 iulie 2015, Sala Olimpia din Ploiesti a gazduit Campionatele Nationale de gimnastica ritmica pentru copii si juniori mici (6-10 ani). Au fost concursuri la nivel national pentru categoria „Mica Gimnasta” si categoria a IV-a, la cea din urma fiind prezente si doua sportive de la CSS Anghel Saligny Iasi, Claudia Teofana Postu si Delia Turlui, antrenate de profesorii Constantin Radu si Catalina Radu.

Peste 90 de gimnaste au concurat în Sala Olimpia din Ploiesti, acolo unde, la categoria a IV-a, ieseanca Claudia Teofana Postu a cucerit patru medalii de aur din cinci posibile, la individual compus, exercitiu fara obiect, cerc si panglica. La coarda, Claudia Teofana Postu s-a clasat doar pe locul 6 din motive obiective, ea fiind orbita la un moment dat, în timpul exercitiului, de un reflector montat unde nu trebuia, dupa cum ne-a declarat prof. Constantin Radu. În finala de la panglica, ieseanca Delia Turlui s-a clasat pe locul 6.

„A fost un concurs bun, organizat bine de clubul CSM Ploiesti si Federatia Româna de Gimnastica Ritmica, tot stafful federatiei fiind prezent în cadrul turneului. O felicit pe eleva noastra, Claudia Teofana Postu, pentru marea performanta realizata, ea dovedind din nou ca este cea mai valoroasa sportiva din România, la categoria sa de vârsta”, a declarat antrenorul coordonator al clubului din cartierul Bularga, prof. Constantin Radu. Pentru CSS Anghel Saligny urmeaza participarea la etapa de Cupa Mondiala de la Izmir (Turcia), din 24 iulie, acolo unde vor participa în concursul junioarelor iesencele Andreea Verdes, Stefana Popa si Laura Anitei.

Aceleasi sportive vor face parte si din „echipa FRGR”, care face un turneu de promovare a gimnasticii ritmice, la Constanta si pe litoralul românesc în perioada urmatoare.

Adauga un comentariu