Actualitate

Performanta remarcabila a Universitatii Alexandru Ioan Cuza! Se afla in topul celui mai vechi si prestigios clasament al universitatilor din lume

Publicat: 27 iul. 2018
1

Universitatea Alexandru Ioan Cuza” din Iasi figureza, inca de anul trecut, in cel mai vechi si mai prestigios clasament international al universitatilor, Academic Ranking of World Universities (ARWU) – cunoscut si ca „Top 500 Shanghai”. In clasamentul ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects publicat in anul 2018, UAIC se situeaza pe pozitia 401-500, cu domeniul Matematica, la fel ca anul trecut.

Ce POVESTE de viata are in SPATE femeia care administreaza o institutie condusa de mai bine de 150 de ani numai de barbati. I-a fost teama cand i s-a incredintat aceasta functie si toti erau convinsi ca nu va rezista

„Prezenta in top 500 Shanghai este rezultatul muncii colegilor de la Facultatea de Matematica care publica constant in reviste stiintifice valoroase si colaboreaza cu profesori si cercetatori de la universitati prestigioase din intreaga lume”, a declarat prof. univ. dr. Razvan Dinu Litcanu, decanul Facultatii de Matematica a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Academic Ranking of World Universities (ARWU) a fost publicat pentru prima data in 2003 de catre Center for World-Class Universities al Universitatii Jiao Tong din Shanghai, China, iar din 2009 este elaborat de organizatia independenta ShanghaiRanking Consultancy.

Indicatorii utilizati pentru realizarea top-ului se bazeaza pe performanta academica in cercetarea stiintifica, pornind de la date disponibile la nivel international din surse ca Web of Science si InCites (ale Clarivate Analytics), studiul ShanghaiRanking’s Academic Excellence, Journal Impact Factor: numarul de publicatii ale unei institutii. De asemenea, sunt luate in considerare ponderea citarilor publicatiilor unei instituti,  numarul de publicatii care au fost gasite cu cel putin doua tari diferite in adresele autorilor impartite la numarul total de publicatii si numarul de lucrari publicate in Top Journals si numarul personalului unei institutii care a castigat un premiu semnificativ.

ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects 2018 clasifica universitatile din lume in cinci domenii principale: stiintele naturii, inginerie, stiintele vietii, stiinte medicale si stiinte sociale, respectiv 54 de subdomenii.

Clasamentul poate fi consultat aici: http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/math

Adauga un comentariu