Eveniment-Social

Performante internationale deosebite pentru doi elevi ieseni! – FOTO

Publicat: 19 oct. 2014

@ Invatamantul iesean continua sa aiba rezultate deosebite @ Dupa ce in perioada 29 septembrie – 17 octombrie 2014 a avut loc un stagiu de pregatire la Bucuresti, doi elevi din Iasi au reusit sa se califice in lotul Romaniei care va participa la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori @ Aceasta este programata în luna decembrie a acestui an, tocmai în Argentina

Dupa ce in perioada 29 septembrie – 17 octombrie 2014 a avut loc un stagiu de pregatire la Bucuresti, doi elevi din Iasi au reusit sa se califice in lotul Romaniei care va participa la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori. Este vorba de Malina Strugaru, de la Colegiul National, si de Tudor Cristian Cozma, de la Colegiul National Emil Racovita.

Tot ceea ce s-a petrecut saptamana trecuta a fost ceva nou pentru mine! Mi-a placut foarte mult atmosfera si faptul ca am cunoscut oameni destepti. Nu a fost usor dar, fiind un mediu deosebit, am avut parte de o experienta aparte. Nimic nu e greu daca ceea ce faci, o faci cu placere si cu multa pasiune, cu mintea deschisa, fara disperare sau incrancenare. Daca pleci de la aceste premise, atunci poti reusi. Desigur, in Argentina va fi ceva foarte important si, pe langa faptul ca voi cunoaste o alta tara, si competitia va fi o provocare„, a marturist Malina, eleva in clasa a IX-a. Aceasta a fost pregatita de profesorii: Andu Ouatu la Fizica, Geanina Mangalagiu – Chimie, respectiv la disciplina Biologie de Adriana Preotu si de Ioana Bohotineanu. De precizat ca aceasta a mai obtinut premiul III la Olimpiada Nationala de Stiinte pentru Juniori, mentiune la Olimpiada Nationala de Lingvistica si medalia de bronz la Olimpiada Nationala de Matematica.

Pe de alta parte, tanarul de la Racovita a tinut sa arate ca prezenta sa la aceasta importanta olimpiada este o provocare. „Olimpiada de Stiinte pentru Juniori este cea mai mare provocare de care am avut parte în acesti ani si care sper sa-mi aduca cele mai mari satisfactii. Multumesc pe aceasta cale doamnelor profesoare care m-au ajutat si m-au sustinut tot timpul: Paula Gavrilescu, Mirela Foca si Alina Bîrliga„, a transmis Cozma – clasa a IX-a la Racovita. De asemenea, si acesta este laureat la diverse competitii printre care pot fi amintite: premiul I la faza nationala a Olimpiadei de Stiinte pentru Juniori, premiul I – faza nationala a Olimpiadei de Chimie, mentiune la faza nationala a Concursului Evrika de Fizica sau premiul I – faza nationala a Olimpiadei de Chimie „Raluca Râpan”.

Citeste si: EXCLUSIV! Olimpicii de la Colegiul National vor construi un satelit in Olanda – GALERIE FOTO

Citeste si: O eleva de la Colegiul Racovita, calificata la Olimpiada Internationala de Biologie

Citeste si: EXCLUSIV: Lista completa a olimpicilor de aur ai Iasului – GALERIE FOTO

Adauga un comentariu