Eveniment-Social

Pericol de accidente din cauza gospodariilor extinse pana in sosea – FOTO

Publicat: 28 mart. 2012

In zona Galata, curtile unor locatari de pe marginea soselei Iasi – Voinesti s-au extins pana in strada, astfel ca cei care stau pe Fundacul Voinesti 14 B sunt zilnic expusi accidentelor rutiere din cauza vizibilitatii reduse. „In urma cu vreo doi ani, vecinii de pe aceasta straduta, care au iesire la sosea, si-au construit curtile pana in strada. Au plantat tot felul de copaci in spatiul care, in mod normal, trebuia lasat liber pentru pietoni, iar acum, cand iesi cu masina de pe Fundacul Voinesti 14 B, nu vezi nici in stanga, nici in dreapta. Vara e si mai periculos. Masinile circula cu viteza, iar daca nu esti din zona, riscul sa fii accidentat este foarte mare. Dupa ce si-au facut extinderea, sora mea a facut accident. Nu putea sa observe traficul din cauza gardurilor si a vegetatiei pe care proprietarii celor doua case le-au pus fara ca macar sa aiba autorizatie”, a declarat Silviu Ganea, unul dintre locatari.

In ianuarie, persoanele afectate de extinderea necontrolata a curtilor au depus o plangere la Primaria Iasi, iar sesizarea a fost preluata de Politia Locala. „Acum vreo trei saptamani au fost aici doi politisti. Le-am spus sa traga masina pe strada sa vada si ei cata bataie de cap au la iesire. S-au uitat la curtile care ajung in sosea si au spus ca vin a doua zi, dar nu au mai venit”, a afirmat reclamantul.

Reprezentantii Politiei Locale sustin ca, atunci, la fata locului nu s-ar fi constatat ca ar fi obturata vizibilitatea la trafic, specificand totodata ca sesizarea a fost directionata catre Serviciul Control Urbanism. „Colegii vor reveni in teren pentru a-i determina pe proprietarii acelor curti sa elimine vegetatia spre o mai buna vizibilitate, iar in ceea ce priveste gardurile care ocupa spatiul pana in strada, asteptam raspunsul celor de la Serviciul Control Urbanism. Daca se constata ca s-a facut extinderea pe spatiul publicl se vor lua masuri de dezafectare”, a declarat Nicoleta Deciu, purtator de cuvant la Politia Locala Iasi.

Adauga un comentariu