Actualitate

Pericol de explozie in Podu Ros! – FOTO, VIDEO

Publicat: 14 apr. 2011

@ O conducta de gaze, lasata descoperita de muncitorii E.ON Gaz, i-a bagat in sperieti pe mai multi locuitori de pe malul drept al Bahluiului @ Acestia spun ca in zona se simte un miros puternic de gaz, iar oficialii E.ON nu i-au anuntat de eventualele pericole de explozie @ Conducta a fost descoperita de muncitorii companiei, dupa ce s-a fisurat in mai multe locuri, inregistrandu-se scapari de gaze

Iesenii de pe Splai Bahlui mal drept, in zona intersectiei cu bulevardul Tutora, stau de doua zile cu frica in san. O avarie la o conducta de gaz de presiune medie i-a facut sa stea departe de santul de 5 metri patrati sapat in urma cu doua zile, de echipele de interventie ale companiei. Magistrala de gaz, cu diametrul de aproximativ 30 centimetri, era ieri dimineata descoperita, iar in zona se simtea un puternic miros de gaze naturale. Nici o echipa nu era, insa, la fata locului. Abia in jurul orei 10.00 un buldoexcavator al companiei, cu numarul de inmatriculare MS-86-GAZ, a ajuns acolo, dar nu a oprit. A ocolit zona si, intr-un final, a parcat pe bulevardul Primaverii. „N-au intervenit pentru ca saracii se tem de apa, probabil. Nu mi se pare normal sa lase conducta dezgolita, mai ales ca e vorba de apa”, a declarat o trecatoare.
Locuitorii din zona sustin ca mirosul de gaz persista de doua zile, iar oficialii E.ON Gaz nu i-au anuntat. Ei se tem ca ar putea fi oricand martorii unei explozii. „Dimineata treceam pe aici si am vazut sapatura asta. Mirosul de gaz de la casa aia este foarte puternic. Daca magistrala asta ar exploda, cum a explodat la Timisoara, se poate intampla si aici. Ce putem face? Cu cine sa ne batem? Anuntam 112 sa vina sa intervina. Doamne fereste de o explozie!”, a spus un locuitor din zona.
Avaria s-a produs miercuri la magistrala de gaz, care s-a fisurat in mai multe locuri, facand posibile scaparile de gaze naturale. Oficialii E.ON Gaz nu au dorit sa comenteze incidentul.

Transeu pe mijlocul strazii

Daca frica de gaze i-a tinut departe pe trecatorii din zona, nu acelasi lucru s-a intamplat cu soferii nevoiti sa mearga pe aceasta strada. In urma sapaturilor facute de muncitorii E.ON Gaz, strada a fost ingustata la o banda de circulatie. Sefii primariei sustin ca nimeni din cadrul companiei nu le-a cerut acordul pentru lucrare. „Nu au solicitat nici un aviz pentru asa ceva. Singura aprobare pe care le-am dat-o a fost pentru strada Saulescu. Daca au spart asfaltul acolo, au facut-o pe barba lor. Vom verifica ce s-a intamplat”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei.
Incidentele privind reteaua de gaze administrata de E.ON Gaz s-au inmultit in acest an, mai ales dupa ce un bloc din Bacau a sarit in aer la sfarsitul lunii decembrie 2010. In luna februarie a acestui an, o vila din satul Razboieni, comuna Ion Neculce, a sarit in aer din cauza unor acumulari de gaze naturale provenite din retelele companiei. Si, ca totul sa fie complet, o conducta de gaze naturale a luat foc la locuinta unui om din satul Paun, flacarile mistuind o anexa a casei si mai multe bunuri.

Comentarii
  • in iasi instalatiile de gaz sunt varza ,muncitori care sa faca treaba treaba nu mai sunt pt ca sefii de la gaz pt un pumn de bani iau dat afara si acum ing stau prin birouri si dau din colt in colt cand se intampla cate ceva .

  • DIN CAUZA NEPOTISMULUI DIN EON ,MUNCITORII IN LOC SA SE DUCA PE TEREN ,FAC SPAGA DIN LUCRARI PARTICULARE DIRIJATI CHIAR DE ING ..RUSINE MAFIEI DIN EON ..CAND O SA VA APUCATI DE TREABA NENOROCITILOR?

  • cati incompetenti scriu aberatii, si cati frustrati ai sortii bat tastele strigandu-si `nemultumirile`, explozii in aer liber!!! conducta fisurata??? unde-s detaliile fotografiate!!! Incidentele nu s-au inmultit, conductele s-au invechit si timpul trece, deci??? In articolul referitor la Paun altele erau pagubele, `scriitorii` sa-si consulte arhiva iar `cititorii` la fel. :)) traim IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL.

  • INCONSTIENTA! Asa se semnalizeaza o lucrare in carosabil? Daca vine unu cu masina si sare in groapa aia? sare si el in aer dupa aia. POLITIA RUITERA – faceti ceva cu lucrarea aia. Reporteri BZI sesizati-va si faceti voi ceva, daca ceilalti nu vor.

  • Dati lucrarile de la gaz la das daca nu sunteti competenti ,vrem si noi sa ne imbogatim pe spatele fraierilor ,avem si noi ooameni care le place spaga si lenea .. noi oferim servicii gratis ..fraierilor dormiti linistiti eonul vegheaza pana o sa sariti in aer .

Adauga un comentariu