Eveniment-Social

Pericol de imbolnavire in aceste cabinete. Activitatea a fost suspendata, medicii amendati

Publicat: 17 iun. 2015
1

@ Un control efectuat in mai multe cabinete medicale din Iasi a scos la iveala nereguli grave @ In caz de urgenta, medicii nu aveau cu ce interveni pentru a salva viata bolnavilor

Un control efectuat la mai multe cabinete medicale din judetul Iasi a scos la iveala nereguli grave. Trei medici au fost sanctionati contraventional si activitatea din unitatea medicala a fost suspendata. O echipa mixta formata din inspectori de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi si Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi s-a deplasat in centrele de permanenta din comunele judetului pentru a verifica conditiile de functionare a centrelor de permanenta. Tematica actiunii de control s-a axat pe prezentarea la program a medicilor din lista de garda, asigurarea cu personal medical; structura functionala, circuite si starea de igiena a spatiului; dotarea centrului de permanenta, existenta documentelor medicale necesare desfasurarii activitatii; informarea pacientilor. Inspectorii au facut verificari la centrele de permanenta din Podu Iloaiei, Mircesti, Deleni, Movileni, Focuri, Plugari, Prisecani, Ciortesti, Schitu Duca si punctele de lucru din localitatile Sipote, Costuleni, Pocreaca. In urma controlului, echipa de control a descoperit ca anumite medicamente lipsesc din dotare si neconformitati din punct de vedere al igienei.

„Deficientele generale constatate sunt lipsa din dotare a adrenalinei si a atropinei, precum si lipsa fiselor de gestiune a medicamentelor. Trei dintre unitatile verificate au prezentat neconformitati din punct de vedere al igienei si al dotarii. Este vorba de centrele de permanenta de la Movileni, punct de lucru Sipote al centrului din Plugari si punct de lucru Costuleni de la centrul de permanenta din Prisacani. Pentru neregulile constatate celor trei medici li s-a aplicat cate o sanctiune contraventionala de 500 de lei si sanctiunea de suspendare a activitatii pe centrul de permanenta pana la remedierea deficientelor constatate. Medicii sanctionati pot desfasura activitatea de medicina de familie. Pe timpul suspendarii activitatii de asigurare a permanentei, acestia pot acorda consultatii in alt punct de lucru al centrului”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la Directia de Sanatate Publica din Iasi. Sefa centrului de permanenta din Movileni a declarat ca a remediat deficientele constatate in urma controlului si nu va contesta sanctiunea primita. „Sunt niste puncte de vedere ale unor persoane din afara unitatii medicale. Vom corecta aceste nereguli in termenele stabilite de echipa de control. Este foarte bine ca se fac astfel de controale pentru a remedia anumite deficiente”, a declarat dr. Iuliana Savescu, sefa Centrului de permanenta din Movileni.

Comentarii
  • Numai de cabinetele de la tara vorbiti?? Cele din oras arata mai bine ?? Atat cabinetele cat si spitalele arata ingrozitor si asta datorita indiferentei guvernantilor. De ce domnul Ponta s-a dus in Turcia? Pentru ca stie cati bani da la sanatate, din nefericire.

Adauga un comentariu