Eveniment-Social

Pericol iminent pentru cetatenii care merg pe strada Cuza Voda – FOTO

Publicat: 22 feb. 2016

@ Tencuiala care cade de pe cladirile vechi reprezinta un pericol pentru siguranta trecatorilor

Cladirile de pe strada Cuza Voda din Iasi, majoritatea declarate monumente istorice, construite in jurul anului 1900, reprezinta un real pericol pentru trecatori, din cauza fatadelor nereparate de ani de zile. Nu s-au efectuat reparatii capitale la aceste cladiri niciodata, intrucat nu s-au aflat pe lista de „prioritati” a autoritatilor. Bucati de tencuiala deja s-au desprins de pe majoritatea cladirilor, iar altele ameninta sa se prabuseasca pe trotuar si pe strada, cetatenii trebuind sa aiba deosebita grija cand merg prin aceasta zona.

Intrucat aceste cladiri sunt destinate in principal locuirii si din cauza procedurilor greoaie de renovare a unui monument istoric, aceste imobilele au fost lasate in paragina, ajungandu-se astazi la un nivel ridicat de degradare. In cursul zilei de ieri, caramizi dintr-un hogeag s-au desprins si au ajuns pe carosabil, pe liniile de tramvai. Din fericire insa, in acel moment nu se afla in miscare niciun tramvai si nici nu erau multi trecatori, astfel ca evenimentul nu s-a soldat cu victime. „Ajunge sa iti fie teama sa mai treci prin aceasta zona, dar n-avem ce face, trebuie sa riscam pentru a ajunge sa ne rezolvam problemele”, spune Ioana, o trecatoare surprinsa in fata Oficiului Postal.

In tot acest timp, autoritatile privesc impasibile si dau vina pe locuitorii din aceste imobile, spunand ca acestia ar trebui sa aiba grija de cladiri. „Vom trimite o echipa la fata locului, sa analizeze problema si sa vedem daca aceaste cladiri apartin primariei sau chiriasilor, iar daca aceste cladiri apartin proprietarilor apartamentelor, acestia vor fi informati si se vor aplica amenzi”,  a precizat Daniel Ungureanu, purtator de cuvant al Politiei Locale Iasi

Comentarii
Adauga un comentariu