Actualitate

Pericolul care ii pandeste zilnic pe sute de ieseni! Mai multe persoane si-au pierdut viata – FOTO, VIDEO

Publicat: 01 nov. 2013

@ Sute de ieseni isi pun, zilnic, viata in pericol, la pasarela din Alexandru cel Bun @ Oamenii ignora pur si simplu semnalele acustice si luminoase de la nivelul caii ferate si nu se sperie nici macar cand trenul e la doar cativa metri distanta de ei @”Daca mi-o fi scris sa mor de tren, asa o sa mor, oricat m-as pazi”, a fost reactia unei femei care a fost filmata de reporterii cotidianului BUNå ZIUA IASI in timp ce trecea calea ferata, desi trenul se apropia cu repeziciune

Experiment inedit realizat de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, la pasarela din cartierul Alexandru cel Bun. Reporterii au filmat zeci de persoane care si-au riscat viata trecand calea ferata atunci cand semnalele acustice si luminoase erau in functiune, iar trenul se apropia cu repeziciune. Oamenii trec zi de zi pe langa crucile puse in memoria celor care si-au pierdut viata din cauza neatentiei la trecerea pietonala, insa recunosc chiar ei ca nu s-au invatat minte.

„Am vazut chiar eu o persoana care a murit aici, calcata de tren. M-am speriat atunci si imi amintesc de scenele alea cand vad crucile de pe marginea drumului. Nu trebuia sa trec, acum mi-am dat seama cand m-ati intrebat, dar m-am luat dupa celelalte persoane si am trecut si eu. Mai era timp pana ce trecea trenul”, a sustinut o ieseanca. O alta femeie filmata dupa ce a trecut razant prin fata unui tren a avut o reactie savuroasa.

„Daca mi-o fi scris sa mor de tren, asa o sa mor, oricat m-as pazi”, a spus aceasta. Iesenii care trec zilnic prin zona spun ca ar fi necesara instalarea unei bariere. Tot ei recunosc, totusi, ca ar trece calea ferata chiar daca ar exista bariera, dar „numai dupa o asigurare temeinica”. „Nu am auzit semnalele trenului, dar m-am asigurat, m-am uitat bine, trenul era la colt, aveam timp. Ma asigur, ca stiu cate persoane au murit aici”, a spus un pensionar. „Nu mi-a fost frica, am trecut dupa ce m-am asigurat. Ar fi utila o bariera, dar oricum eu sunt foarte atenta, ma uit in stanga, ma uit in dreapta si abia apoi trec. Fiecare risca pe pielea lui. Daca nu esti atent, poti fi accidentat si cu bariera si fara”, a spus o alta ieseanca.

Politistii nu pot face nimic

Potrivit legislatiei in vigoare, „la traversarea caii ferate, pietonii sunt obligati sa se asigure ca din stânga sau din dreapta nu se apropie un vehicul feroviar” si doar atat. Un barbat a fost luat la rost de politisti, luna trecuta, pe 18 octombrie, dupa ce a trecut pasarela, cu toate ca se apropia trenul, chiar sub nasul politistilor care faceau cercetarea la fata locului in cazul unui barbat care fusese calcat de tren. Accidentul mortal se petrecuse in urma cu numai cateva minute, din cauza neatentiei victimei, care a crezut ca are destul timp pana la trecerea trenului. Oamenii legii nu au putut decat sa ii atraga atentia. 
Comentarii
 • alooo! d-na anna ! pasarela presupune un podet, o punte la inaltime. cum e aceea care duce din alexandru la gara. ce prezinti dumneata este o trecere pietonala la nivel cu cale ferata. ai vrut sa fii o pasarela jurnalistica, ai reusit sa fii un subsol

 • MAI ANUTA,UNDE SI CAND TI-AI LUAT HIRTIA DE JURNALIST CA DIPLOMA NU CRED SA AI?AI VRUT SA SPERII LUMEA DAR NU AI REUSIT.ESTE VORBA AICI DE TRECEREA PESTE,SAU PASAJ PITONAL PESTE CALEA FERATA DIN ZONA ALEXANDRU SI NICI DECUM DE O PASARELA.DOAR DACA ANUTA NUMESTE PODUL PE CARE CIRCULA TRAMVAIELE SI MASINILE PASARELA.MAI DOCUMENTEAZATE FATUCO.

 • …se spune ca nu-i bine daca turma de inghesuiti care traiesc in Alexandru habar n-au pe ce lume traiesc !Si tot asa si la alegeri toti prostalaii ,masa de manevra pentru ,,politicienii,,nostrii ….un oras inert cu hoarde intregi de pensionari si turme de inghesuiti suntem,fara spirit civic fara vointa …… niste prostalai

 • nu prea ai nimerit-o aici…. acele semnale acustice si luminoase is pentru drumul de acces auto in gara si remiza de vagoane si intra in functiune doar atunci cand iese/intra locomotiva la depou sau tren de marfa ce trece prin grupa de marfuri a statiei Iasi ori un convoi de vagoane de calatori de la linia de revizie la linia de expediere. Atunci cand un tren intra in / iese din gara Iasi (calatori) acele semnale nu sunt in functie.

 • ideea ramane aceeasi ….. pederastii nu se dezmint… merg cu capu in pamant sub forma de turma fara a sesiza pericolul…. daca in cazul unui accident rutier saracul sofer trage ponoasele … in urma intalnirii respectivilor cu un tren mai apare o cruce acolo… si se bucura aia cu pompele funebre…. asa ca unu cate unu incolonarea si insirati-va pe calea ferata … eu promit sa nu va plang

  • idee de ce sa se inchida o trecere? pt ca suntem neam de handicapati si nu stim sa intoarcem capul sa ne asiguram? inseamna ca ar trebui sa interzicem cu desavarsire si masinile pe strada ca sa nu se raneasca prostii !!! e asa greu sa iti dai seama ca tre sa treca trenul primul si dupa aia omul? daca da! atunci sa aiba popii material de ingropat ca s-ar numi selectie naturala

 • Preluam societati comerciale / firme cu datorii 100% legal, fara opozitie, conform O.U.G.54/.2010. Se preiau atat activele cat si pasivele societatii, datoriile la stat si datoriile la privati, furnizori, banci etc.
  Se preia intreaga raspundere administrativa a asociatilor si administartorilor, intocmim proces verbal predare primire a arhivei financiar-contabile.
  Transferul se realizeaza prin registrul comertului si notariat.telefon: 0756586974

Adauga un comentariu