National

Pericolul care ne pandeste in cladirile eficiente energetic

Publicat: 16 feb. 2014
1

Cladirile eficiente energetic sunt foarte apreciate pentru numeroasele avantaje pe care le ofera locuitorilor lor. Acestea ascund insa pericolul formarii mucegaiului toxic, din cauza pastrarii in interior a umiditatii din aer.

De exemplu, intr-o astfel de cladire (The Albert Court of Appeal) din Canada, destinata sistemului judiciar, angajatii care lucrau in ea s-au plans de probleme de sanatate cauzate de mucegai, scrie gizmodo.com.

Citeste si Inchiderea caloriferelor va fi interzisa prin lege

Printre simptomele cu care ei s-au confruntat s-au numarat ochii inlacrimati, extenuarea si iritarea plamanilor. In urma unor analize efectuate acolo s-a constatat ca peretii cladirii aveau in ei mucegai. Astfel, in cazul cladirilor vechi, crapaturile din peretii lor ajuta la aerisire.

Citeste si Proiectul reabilitarii termice a blocurilor scartaie la toate colturile

Aerul are o calitate mai buna in ele, in comparatie cu aceste cladiri eficiente energetic. Cladirile reabilitate energetic tin inauntru aerul umed, acesta ducand la formarea mucegaiului.

Citeste si Casa de 1.000 de euro

Ele ofera o izolare foarte buna fata de mediul exterior, ceea ce poate cauza probleme de sanatate locuitorilor. In asemenea cazuri nu se tine seama de mediul microbiologic al cladirilor in care oamenii lucreaza si locuiesc, consecintele putand fi neplacute pentru sanatatea lor.
Comentarii
  • Termoizolarea este un pas important in obtinerea unui mediu de locuit sanatos. De aceea, iti recomandam vopselele nanotehnologice ThermoDry, o alternativa la termosistemele clasice.

    Vopselele termoizolante sunt pe baza de apa, nu au miros, au rezistenta la frecare, putere mare de acoperire si flexibilitate, termoizoland si impermeabilizand suprafetele si oferind protectie sporita impotriva mucegaiului.

Adauga un comentariu