International

Perioada de izolare pentru persoanele care au fost testate pozitiv pentru Covid a fost redusă la cinci zile în Anglia

Publicat: 13 ian. 2022
un bărbat care stă cu masca de protecție se uită pe geam din izolare după ce s-a infectat cu CVID19
Anglia va reduce izolarea persoanelor pozitive la o perioadă de 5 zile

Perioada de izolare pentru persoanele care au fost testate pozitiv pentru Covid a fost redusă la „cinci zile întregi” în Anglia, anunță Sajid Javid, secretarul de stat pentru Sănătate. Marea Britanie a înregistrat miercuri 129.587 de cazuri noi și 398 de decese.

În altă ordine de idei, Boris Johnson continuă să se confrunte cu apeluri de a demisiona din Guvern după ce a recunoscut că a participat la o petrecere cu băuturi în timpul blocării generale din Marea Britanie.

Cei pozitivi cu COVID-19 vor sta doar 5 zile în carantină, în Anglia

Secretarul de stat din Sănătate a spus că schimbarea urmărește „maximizarea activității în economie și în educație”, minimizând, în același timp, riscul de infecție de la persoanele care părăsesc izolarea. El spune că datele de la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie arată că aproximativ două treimi din cazurile pozitive nu mai sunt infecțioase până la sfârșitul zilei a cincea.

Perioada de timp pentru care persoanele care au fost testate pozitiv pentru Covid trebuie să se izoleze este redusă la cinci zile întregi în Anglia de luni, anunță secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid. În prezent, oamenii trebuie să se autoizoleze timp de cel puțin șapte zile, dar pot opri izolarea dacă pot pleca din carantină dacă au două teste negative. De luni, cu două teste negative, oamenii pot părăsi izolarea la începutul zilei a șasea, spune el.

„Vor fi mai multe variante și nimeni nu poate fi sigur ce amenințare ar putea reprezenta. Vaccinurile, testele și antiviralele sunt cea mai bună modalitate de a ne proteja sănătatea și libertățile pe măsură ce învățăm să trăim cu Covid”, adaugă el.

Persoanele vaccinate și infectate cu COVID-19  vor sta doar 5 zile în carantină în România

Conform unei decizii recente, Raed Arafat anunța că persoanele infectate cu COVID-19 dar care sunt vaccinate vor sta doar 5 zile în carantină. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare pe data de 8 ianuarie 2022.

„Decizia este următoarea(…) avem reducerea perioadei de carantină de la 14 zile la 5 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile; reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile; introducerea măsurii carantinei cu privire la contacții direcţii ai persoanelor confirmate cu infecţia cu virusul SARS-CoV-2 cu duratele prevăzute anterior – aceeaşi regulă va fi. Dacă este persoana vaccinată sau trecută prin boală, atunci are perioadă de carantină de 5 zile.

Dacă persoană nu este vaccinată, are perioadă de carantină de 10 zile; introducerea excepţiei de la carantină pentru personalul navigant maritim român şi personalul care lucrează pe platformele fixe şi mobile de extracţie petrol şi gaze în zona exclusiv economică a României; reducerea duratei carantinei instituită prin decizii emise anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi aplicarea termenilor care le prevede această hotărâre. Dacă cineva a intrat, de exemplu, ieri şi a primit decizie de carantină de zece zile şi este vaccinat sau trecut prin boală, se reduce la 5 zile. Dacă a primit de 14 zile pentru că nu a avut test când a intrat în ţară, se reduce tot la 5 zile. Această hotărâre urmează să se publice astăzi în Monitorul Oficial şi de mâine va fi valabilă”, a spus Raed Arafat.

În aceste momente, România a intrat deja în valul 5 al infectărilor cu COVID-19. În acest sens, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a menționat că trebuie să existe precauție.

Adauga un comentariu