Stiri medicale

Periuta de dinti trebuie schimbata dupa ce ai trecut printr-o infectie

Publicat: 25 feb. 2011

Bacteriile pot ramane in perii din periuta si pot provoca o noua infectie

Companiile producatoare de periute de dinti au inceput sa atraga atentia asupra faptului ca acestea trebuie schimbate nu numai o data la 3 luni, ci si de fiecare data cand te imbolnavesti.

Potrivit site-ului FitPerez, reprezentantii companiilor producatoare sustin ca „bacteriile pot ramane in perii din periuta si pot duce la o noua infectie”, de aceea ele trebuie schimbate de fiecare data cand te imbolnavesti, de exemplu, chiar si dupa o raceala sau gripa.

Sfaturi pentru alegerea corecta a periutei de dinti. Vezi si care este cea mai eficienta periuta electrica 

Cu toate acestea, multe persoane se intreaba daca nu cumva aceasta este o strategie a companiilor pentru a vinde si mai multe produse de igiena orala. Nu te vei imbolnavi din nou de gripa de la periuta, decat daca periuta este a unei alte persoane, pentru ca odata ce ai fost infectat cu un anumit tip de virus, corpul tau va produce anticorpi, iar sansele de a face aceeasi boala de doua ori sunt foarte mici. 

Vestea proasta este ca exista pericolul sa te imbolnavesti din nou daca vorbim despre bacterii. De exemplu, faringita este cauzata de infectia cu streptococi. Streptococii pot ramane in periuta de dinti, crescand riscul unei noi infectii.

Periuta de dinti poate fi si dusmanul danturii 

Ca regula generala, daca iti curge nasul sau ai nasul infundat, probabil ca nu este nevoie sa iti schimbi periuta, dar daca ai o boala mai serioasa nu este o idee rea sa o arunci dupa ce te refaci.

Citeste si: 

Alimente si obiceiuri care ne strica dintii 

Alimentele moi consumate frecvent afecteaza maxilarele si dantura  loading...

Adauga un comentariu