Magazin

PERLE la BAC, sesiunea de toamna

Publicat: 28 aug. 2012
1
2012 a fost un an plin de inspiratie pentru elevii claselor a XII-a, care au sustinut examenul de bacalaureat, sesiunea de toamna. Mai jos gasiti cateva perle foarte amuzante de la proba scrisa la limba romana.
Baltagul este un fel de topor folosit si in zilele noastre pentru comiterea crimelor. Dupa acest topor a plecat Victoria Lipan, probabil ca avea nevoie de el pentru muncile campului”, a explicat un elev.
„Sotul o lasase singura acasa si femeia nu intelegea pe unde umbla de atata vreme, asa ca a incalecat pe cal si a mers sa il caute. Ii era teama ca o sa-l prinda cu o femeie, dar l-a gasit mort”, a explicat un altul.
„Victoria era de fapt o taranca fara viziune despre lume. Dar nu putea sa stea linistita, pentru ca calul Bator nu oferea iubire si mangaieri, la fel ca sotul ei”, suna o alta perla de la examen.
„Parerea mea e ca Ilie Moromete lua la misto pe toti pentru ca se credea superior din nastere. N-a avut nevoie de multa scoala si de aceea e idolul meu”, au mai gasit profesori intr-o lucrare.
„Cele patru elemente de structura de la Morometii sunt cele patru volume. E un roman-fluviu si n-a incaput intr-o singura carte”.
„Eu din ce a zis Blaga n-am inteles nimic. O sa mai scriu o bucata de comentariu din Morometii, in loc”.
„Poti sa vezi practic ce vrea sa spuna poetul daca te duci pe ogor. Daca nu muncesti cu tractoare si semanatoare, nu ies roade si ramai cu burta goala”.
La subiectul la care elevii trebuiau sa explice rolul cratimei in „dac-al ei glas”, un elev a raspuns: „N-avea niciun motiv sa puna cratima, dar i-a fost lene sa scrie corect: daca glasul ei”.
„Numele de „genul liric” vine de la cuvantul „lira” care e un instrument muzical. Inseamna ca e ceva romantic, pe placul doamnelor. A doua trasatura e ca iti face imaginatia sa zboare, la fel ca pasarea lira”, a incercat un altul sa explice.
sursa: stirileprotv.ro
Comentarii
  • Citind ce au scris elevii – am vaga impresie ca multe din ineptiile scrise de ei asa au fost predate iar ei nu au faut decat sa le reproduca :D. E jale.
    Si imediat mi-am amintit ce hal de note au luat o multime de profesori de limba romana ( precum si altii) la examenul de definitivat sau atestare pe post – nu tin minte exact. Dar m-a uluit ce note au luat . O profesoara de nota 2-6 la Romana – cum e de asteptat sa predea la clasa ?? Sigur ca le zice la elevi „mai pe inteles” niste stupiditati pe care ei le inregistreaza si apoi le scriu drept bune. Stiu ca am patit si eu asa – cand eram eleva – incerca o profesoara sa se faca inteleasa si de cei mai grei de cap – si a recurs la niste explicatii total penibile. Chestia asta cu „Poti sa vezi practic ce vrea sa spuna poetul daca te duci pe ogor…” e una din „explicatiile” tipice de la predare. De asemeni si explicatia de la „lira” suna exact cum explica multi profesori incercand sa para „simpatici” daca pomenesc ca le place „doamnelor”. Nu mai acuzati doar elevii – stiu ca unuia care e greu de cap nu ii poti explica nimic – e degeaba – dar si multi profesori sunt cu pluta rau de tot. Am avut mari probleme cu profesoara de Romana a copilului meu pana am obtinut sa fie schimbata pt ca ii imbeciliza pur si simplu pe copii, strica absolut tot ce reusea sa ii invete profesorul de matematica. Ea venea si le spunea – idee cu idee – exact pe dos – si apasa tare pe cuvinte ii obliga sa gandeasca ca ea „pt ca asa e bine”. Cand am auzit si ce anume sustinea ea ca e bine – am luat foc toti parintii. NU e de conceput ce fel de oameni sunt profesori SI PREDAU COPIILOR !! Sunt profesori – si profesori – insa cei care n-au ce cauta la scoala sa ia contact cu elevii SUNT ALARMANT DE MULTI iar nivelul lor e alarmant de scazut . Ar trebui sa ne gandim obiectiv cat % din esecul la bac li se datoreaza acestor „profesori”.

Adauga un comentariu