Eveniment-Social

Permis de conducere ce prezentă suspiciuni de contrafacere  descoperit de poliţiştii de frontieră ieşeni

Publicat: 19 mai 2020

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism şi a prezentat la control un permis de conducere ce prezentă suspiciuni de contrafacere.

 

În data de 18 mai a.c., în jurul orei 22.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora au oprit în localitatea de frontieră Moreni, județul Iași, un autoturism marca Renault, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român I.N., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi.

Cu ocazia controlului, la solicitarea documentelor, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Serbia. În urma verificărilor, colegii noştri au constatat că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil.

Cu privire la cele constatate I.N. a declarat că a obţinut documentul prezentat la control în Serbia şi nu avea cunoştinţă că acesta ar putea fi fals.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice unui vehicul fără permis. Totodată, colegii noştri continuă efectuarea cercetărilor în vederea stabilirea elementelor constitutive ale infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. 

 
Adauga un comentariu