Local

Permis de conducere fals, cumparat cu 150 de euro

Publicat: 25 iul. 2018
1

Echipele din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari cu privire la un cetatean Republica Moldova, care a prezentat la controlul de frontiera un permis de conducere fals.

În data de 24 iulie, în jurul orei 22:30, în vama Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, Dmitri B., în vârsta de 29 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Caddy, înmatriculat în Suedia.

Citeste si: Lovitura pentru traficantii de tigari din Iasi! Gruparea "HUJA" a fost destructurata de oamenii legii

La controlul de frontiera, pe lânga documentele de identitate, tânarul a prezentat si un permis de conducere cu însemnele autoritatilor din Republica Moldova, valabil pentru categoriile B, C si D.

Citeste si: Abuzurile unui politist de frontiera, ascunse de autoritati

"Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucratorii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au constatat ca permisul nu îndeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, fiind fals, si ca Dmitri B. nu figureaza în bazele de date ale autoritatilor din Republica Moldova ca fiind posesor de permis de conducere", au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Citeste si: Bilantul activitatilor desfasurate la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi in anul 2017 – FOTO

Tânarul a declarat ca a fost depistat conducând sub influenta alcoolului si sanctionat de catre Politia Rutiera din R. Moldova, cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 18 luni. Acesta a mai declarat ca a procurat documentul prezentat la control de la un conational, ale carui date nu le cunoaste, în schimbul sumei de 150 euro, cu intentia de a-l folosi în Cehia, pentru a-si gasi mai usor un loc de munca.

Adauga un comentariu