Local

Permis de conducere fals, cumparat cu 480 de euro

Publicat: 26 iul. 2016
1

Oamenii legii au depistat un tanar din R. Moldova care a prezentat la controlul de frontiera un permis de conducere fals. In ziua de 25 iulie, in jurul orei 13:00, in vama Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, cetateanul din Republica Moldova Vasile G., in varsta de 19 de ani, conducand un microbuz marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in R. Moldova.

Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat la controlul de frontiera, cu insemnele autoritatilor din R. Moldova, oamenii legii au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au stabilit ca documentul in cauza nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals total, iar persoana in cauza nu a obtinut niciodata dreptul legal de a conduce.

Tanarul a declarat ca nu este posesor de permis de conducere si ca a obtinut respectivul document prin intermediul unui conational, in schimbul sumei de 480 de euro. „Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspctul savarsirii infractiunilor de uz de fals, complicitate la fals in inscrisuri oficiale si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere”, au precizat reprezentantii InspectoratuluI Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Adauga un comentariu