Local

Permis de conducere falsificat, cumparat cu 50 de euro

Publicat: 11 iul. 2016
1

Oamenii legii din vama Sculeni au depistat, la volanul unui autoturism, un cetatean din Republica Moldova, care a prezentat la control un permis de conducere fals. La sfarsitul saptamanii trecute, s-a prezentat in vama Sculeni pentru a intra in tara Veaceslav C.,  conducand un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Lituania. La control, in urma verificarii documentelor, politistii de frontiera au constatat ca permisul de conducere, valabil pentru categoriile A si B, prezentat la control, nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, fiind fals total.

„In urma verificarilor suplimentare efectuate de catre politistii de frontiera, cu sprijinul autoritatilor de frontiera ale statului vecin, s-a stabilit faptul ca barbatul detine permis de conducere valabil doar pentru categoria B, dar la control a prezentat un permis fals. Politistii efectueaza cercetari in cauza, sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals”, au declarat reprezentantii Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi.

Barbatul care se afla la volanul masinii a declarat ca a cumparat de la un conational permisul de conducere, contra sumei de 50 euro, dupa ce a urmat cursurile unei scoli de soferi si nu a promovat examenul, iar pentru ca permisul ii era necesar sa se angajeze in strainatate, acesta s-a folosit de documentul falsificat.

Adauga un comentariu