Local

Permis fals prezentat la control de un sofer  aflat sub influenta bauturilor alcoolice 

Publicat: 15 mai 2019
1

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora au depistat, in trafic, un barbat care conducea un autoturism, desi era in stare avansata de ebrietate. La controlul de frontiera, acesta a prezentat un permis de conducere ucrainean, fals.
In data de 14 mai a.c., in jurul orei 14.30 a.c, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora – I.T.P.F. Iasi au oprit in trafic pentru control, pe raza localitatii de frontiera Chiperesti, comuna Tutora, un autoturism marca Opel Astra, inmatriculat in Romania, condus de cetateanul roman N.A.M., in varsta de 32 de ani, domiciliat pe raza judetului Iasi.
Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au observat ca barbatul emana o puternica halena alcoolica, fapt pentru care a fost condus la sediul Serviciului Rutier Iasi, in vederea testarii cu aparatul etilotest. Rezultatul testarii barbatului a fost de 0,69 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, in vederea prelevarii de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, barbatul a fost condus la Institutul de Medicina Legala, din municipiul Iasi.
Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, care avea insemnele autoritatilor din Ucraina si pe care l-a prezentat la control, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare si au constatat ca permisul de conducere in cauza este fals, iar barbatul nu a obtinut niciodata dreptul de a conduce. 
Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca, in cursul zilei a servit cateva pahare de alcool. In ceea ce priveste permisul de conducere fals, acesta a adaugat ca l-a  obtinut, in schimbul sumei de 2.000 de euro, de la o cunostinta.
In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda  permis de conducere, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, precum si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.
 
Adauga un comentariu