Local

Persoane generoase au sprijinit familia Moisuc, care trăiește dintr-o singură alocație, părinții fiind bolnavi!

Publicat: 15 mart. 2022
o persoana intr-o casa
Disperarea din sufletul mamei a fost remarcată de ieșeni și aceștia au ajutat cât au putut pentru a face o bucurie acestei familii

În urma articolului publicat de reporterii BZI despre cazul unei familii disperate din comuna Mogoșești care trăiește dintr-o singură alocație, părinții fiind bolnavi, oamenii au fost sensibilizați când au văzut traiul pe care îl duceau membrii familiei. Prin intermediul campaniei de donații inițiată de BZI, mai multe persoane generoase au sprijinit familia Moisuc și au reușit să readucă fericirea în sufletele copiilor

Traiul familiei Moisuc, din satul Mânjești, prezentat de reporterii BZI, le-a oferit oamenilor cu suflet mare șansa de a face o bucurie copilului de doar 10 ani care trăiește în condiții precare. Copilăria lui Mădălin nu este așa cum și-ar fi dorit, pentru că părinții fiind foarte bolnavi și fără putere de muncă nu au posibilitatea de a-i oferi acestuia o viață mai bună.

Mai multe persoane generoase au sprijinit familia Moisuc: ”Sper să le fac o bucurie”

Nicoleta și Gheorghe Moisuc, părinții din satul Mânjești, comuna Mogoșești, se îngrijesc de cele două suflete și încearcă din răsputeri să îi ofere lui Mădălin o copilărie fără atât de multe lipsuri, însă, până acum, aceștia nu au reușit. Ambii părinți sunt bolnavi și nu mai au nicio putere de muncă, iar singurul lor venit este alocația copilului, din care reușesc să cumpere doar câteva alimente.

Oamenii au fost înduioșați de povestea acestei familii și au decis să contribuie din puținul lor pentru a aduce un zâmbet pe chipul lui Mădălin, suflețelul nevinovat de doar 10 ani. Ieșenii au înțeles durerea din sufletul mamei și au ajutat cât au putut. Unii dintre ei au donat haine și papuci în stare bună, alții jucării, alimente și chiar un mobilier în cea mai bună stare. Astfel, persoanele cu suflet bun care au donat pentru familia Moisuc, au reușit să aducă un zâmbet larg pe fața celor patru membri.

”Sunt multe hăinuțe noi, altele au doar câteva purtări. Când am văzut cazul nici n-am stat pe gânduri și am decis să fac o faptă bună. Sper să le facem o bucurie și să le fie cu folos întregii familii”, a spus plină de compasiune Petronela Radu, una dintre persoanele care au donat.

Chiar dacă trăim o perioadă grea și cu multă panică în suflet, din cauza situației actuale, oamenii au decis să fie atenți și la nevoile semenilor noștri.

”Când am văzut articolul postat, m-am uitat prin casă să văd cu ce i-am putea ajuta. M-am întristat când am văzut situația lor. Am strâns toate hăinuțele în stare bună de la copilul meu. Am pus și haine de-ale mele și de-ale soțului și am decis să le dăruim. Sperăm să le aducem un zâmbet pe chip”, a mărturisit cu tristețe o mamă care a sprijinit familia Moisuc.

Reacția familiei Moisuc la primirea donațiilor: ”Wow! Hăinuțe pentru toți“

Părinții celor 2 suflete nevinovate au trăit momente emoționante, de care nu au parte în fiecare zi. Cu ajutorul persoanelor generoase care au donat pentru ei, reporterii BZI au putut să le demonstreze părinților că nu sunt singuri și că încă există empatie în jurul nostru. Aceștia au realizat că de acum înainte sunt niște persoane care se gândesc la ei constant.

”Wow! Hăinuțe pentru toți. Și pentru cel mic, și pentru cel mare. Sunt foarte bune și ne ajută foarte mult”, a precizat cu ochii în lacrimi mama copiilor, Nicoleta Moisuc.

Pentru ei a fost o bucurie când au văzut că reporterii BZI le-au pășit pragul casei cu lucruri strânse de la persoane generoase. Fiecare punguță în parte a fost deschisă cu ochii plini de lacrimi și cu bucurie în suflet.

”M-am blocat… Ce frumoase și bune sunt! Vă mulțumim tuturor pentru că ne-ați ajutat!”, a mai adăugat cu emoție femeia.

Când reporterii BZI au ajuns încărcați cu sacoșe și mobilier în fața casei lor, băiatul cel mare s-a alăturat din drum, cu zâmbetul pe față, pentru a asista la despachetarea darurilor. Mai mult de atât, acesta a fost nerăbdător să încalțe papucii noi pe care cineva i-a donat pentru el.

”Vai! Îmi sunt buni! Sunt foarte frumoși. Mulțumesc!”, a spus Alexandru, unul dintre copii.

Disperarea familiei Moisuc a fost remarcată de ieșeni

Într-un articol anterior, reporterii BZI au prezentat drama familiei Moisuc-formată din adulții Nicoleta și Gheorghe, părinții a doi copilași, Mădălin, mezinul familiei, și Alexandru.

Nicoleta Moisuc este mama celor doi și are diabet de tip 1, pietre la rinichi și apă la plămâni. Aceste afecțiuni reprezintă un impediment pentru femeie, deoarece în aceste momente ea nu mai are forță de muncă. Până acum 10 ani Nicoleta a lucrat pe brânci în străinătate și a reușit să își clădească casa în care locuiesc acum. Gheorghe Moisuc, tatăl sufletelor nevinovate, nu poate fi un sprijin pentru familia sa pentru că are o tumoră la pancreas și a rămas cu sechele post operatorii la un picior. În ciuda afecțiunilor, bărbatul mai merge la muncă cu ziua în sat, alături de băiatul lor cel mai mare, Alexandru. Acesta are 25 de ani și trăiește o perioadă de coșmar, deoarece în urmă cu 9 ani a suferit un accident de bicicletă și a fost diagnosticat cu epilepsie severă. El nu a cunoscut fericirea tinereții și nici nu știe cum e să ai un loc de muncă, cu un venit stabil, din cauza acestei boli.

Fiul lor cel mai mic, Mădălin, are 10 ani și este în clasa a III-a. Acesta învață la Școala Primară din satul Mânjești. Copilăria băiatului nu a fost fericită din cauza traumelor pe care le-a trăit alături de familia sa. Dar acesta a avut parte de o bucurie datorită persoanelor generoase care au sprijinit familia lor.
Adauga un comentariu