National

Persoanele cu handicap ar putea primi GRATUIT, la cerere, un scuter electric

Publicat: 04 oct. 2016
Potrivit unei initiative legislative, persoanele cu handicap locomotor grav ar urma sa beneficieze, in mod gratuit, de un scuter electric care sa le ajute sa se miste mai usor. Singura conditie care trebuie indeplinita este ca aceste persoane sa aiba un venit lunar mai mic de 800 de lei. 
Parlamentarii propun ca persoanele cu handicap locomotor grav, atat copii cat si adulti, sa beneficieze la cerere de un scuter electric pentru mobilitate
Exista insa si o conditie impusa adultilor activi pe piata muncii si pensionarilor. Pentru a putea beneficia de acest scuter electric, acestia nu trebuie sa aiba un venit lunar mai mare de 800 de lei. 
Pentru a putea primi acest instrument asistiv, persoana cu handicap locomotor grav sau reprezentantul legal al acesteia trebuie sa depuna la Casa de Asigurari de Sanatate un dosar care sa contina urmatoarele documente: 
– copie de pe cartea de identitate
– certificatul de incadrare in grad de handicap 
– recomandare de la medicul specialist, cu mentiunea ca cei a caror certificat de incadrare in grad de handicap este permanent nu vor mai avea nevoie de aceasta recomandare.
In termen de maxim 30 de zile lucratoare de la data depunerii unui dosar considerat valid, persoanele in cauza trebuie sa primeasca scuterul electric.  Costurile acestor scutere electrice oferite GRATUIT vor fi suportate integral din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate de care apartine asiguratul.
Dupa 5 ani de zile, o persoana cu handicap locomotor grav are dreptul sa ceara un nou scuter electric. 


loading...

Adauga un comentariu