Eveniment-Social

Persoanele fara adapost vor fi internate, pe perioada iernii, la Institutul Socola

Publicat: 17 dec. 2015
1

La Institutul de psihiatrie Socola din Iasi au fost amenajate 15 paturi pentru persoanele aflate in dificultate si oameni ai stazii, care vor locui aici pe perioada sezonului rece, in special in zilele in care temperaturile vor fi extrem de scazute. Aceasta masura a fost luata pentru a evita supraaglomerarea UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, dar si a altor unitati medicale. Aproape in fiecare noapte, doua persoane fara adapost vin la spital pentru a se incalzi si a primi hrana calda.

De asemenea, UPU va asigura cazarea pacientilor care necesita dializa, la solicitarea unitatilor in care se desfasoara aceasta procedura, in conditiile in care posibilitatile de cazare sunt depasite la nivelul acestor unitati. Totodata, la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon se acorda asistenta medicala de urgenta persoanelor aflate in dificultate care se prezinta cu Ambulanta, respectiv Politia Locala, cat si persoanelor care se prezinta din proprie initiativa. In urma evaluarii medicale, la recomandarea medicului de garda, persoanele investigate pot beneficia, pe langa spatiile de la Institutul de psihiatrie si de asistenta medicala in alte unitati sanitare sau de asistenta sociala la Institutul de Boli Cardiovasculare, Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu, Spitalul de boli cronice din Tg. Frumos, Spitalul de Recuperare, Spitalul de pneumoftiziologie, Spitalul orasenesc Harlau, Preventoriul TBC Deleni si unitatile medico-sociale din Raducaneni si Podu Iloaiei.  

„Este o colaborare care vine in sprijinul persoanelor aflate in dificultate, mai ales in aceasta perioada, in care, din cauza temperaturilor foarte scazute, sunt expuse riscului hipotermiei. Directia de Sanatate Publica va asigura o colaborare eficienta cu unitatile sanitare din judet în ceea ce priveste punerea la dispozitie, in functie de disponibilitate, a unui numar de paturi, la solicitarea UPU Spiridon”, a declarat dr. Liviu Stafie, directorul Directiei de Sanatate Publica Iasi.
Adauga un comentariu