Eveniment-Social

Persoanele infectate cu HIV refuza sa urmeze tratamentul! Iata la ce se expun!

Publicat: 07 iul. 2015
1

De la inceputul anului, la Spitalul de Boli Infectioase Sf. Parascheva Iasi au fost diagnosticate 80 de persoane care sunt infectate cu virusul HIV. Nu se stie exact momentul in care au luat virusul, dar abia acum a fost depistat. Potrivit statisticei oferite de Centrul Regional HIV-SIDA Iasi, in prezent, sunt in evidenta activa 1432 de persoane din cele sapte judete care sunt sub conducerea Centrului Regional, dintre care 293 sunt din judetul Iasi.

Din totalul pacientilor cu HIV, doar 1329 sunt in tratament activ la momentul actual, iar numarul persoanelor domiciliate in Iasi ce beneficiaza de medicamentatie este de 274. „Din toti cei infectati, un numar mare beneficiaza de tratamentul corespunzator. Nimeni nu este obligat sa urmeze tratamentul cu medicamente, unii oameni refuza, chiar si la indemnul medicilor. Dar daca persoana este bine din punct de vedere al infectiei, nu este necesara introducerea tratamentului, iar cei care refuza o fac si pentru faptul ca sunt si reactii adverse si prefera sa nu-l urmeze”, a declarat dr. Irina Teodorescu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase Iasi. Rolul Centrului Regional HIV-SIDA Iasi este de a monitoriza starea de sanatate si evolutia persoanelor infectate din regiunea Moldovei, iar prioritatea este de a asigura celor infectati cel mai bun tratament posibil, ingrijire si sprijin social.

Din cauza sistemului imunitar slabit, persoanele cu HIV pot fi vulnerabile la infectii cum ar fi pneumonia cu pneumocystis, tuberculoza, candidoza si citomegalovirus (o maladie din grupul infectiilor respiratorii). Cel mai bun mod de a reduce riscul este de a urma tratamentul pentru HIV. Unele infectii pot fi prevenite cu ajutorul medicamentelor. Se poate reduce gradul expunerii la anumiti germeni prin evitarea alimentelor sau a carnii insuficient preparate sau a apei care ar putea fi contaminata.
Adauga un comentariu