Diverse

Peruvienii din Antichitate mancau popcorn

Publicat: 19 ian. 2012

Un nou studiu arata ca locuitorii coastei nordice a statului Peru au mancat popcorn cu un mileniu mai devreme decat se credea ca au facut asa ceva oamenii. Cercetatorii spun ca porumbul gasit intr-un sit antic din Peru sugereaza ca localnicii il foloseau pentru a-si face faina si popcorn. Oamenii de stiinta din cadrul Muzeului de Istorie Naturala din Washington afirma ca cel mai vechi porumb gasit dateaza din anul 4700 i. Hr.

Mancare antica

Curatorul departamentului de Arheologie de la Muzeul de Istorie Naturala Smithsonian din Washington, Dolores Piperno, spune ca porumbul a fost cultivat prima data in Mexic acum 9.000 de ani. Conform afirmatiilor lui Dolores Piperno, cercetarea sa, publicata in Proceedings of the National Academy of Sciences, arata ca numai dupa cateva sute de ani porumbul a ajuns in America de Sud, unde s-a ramificat, rezultand diverse soiuri, acum cunoscute in regiunea Muntilor Anzi.

Echipa lui Piperno a descoperit  porumbul in siturile Paredones si Huaca Prieta. „Dovezile arata ca porumbul a ajuns in multe zone inaintea oalelor si ca acel experiment cu porumbul folosit drept mancare nu a depins de vreun produs de olarit”.
Pe atunci, totusi, porumbul nu era o parte importanta din meniul oamenilor.

sursa: bbc.co.ukloading...

Adauga un comentariu