News Flash:

Peste 1.800 dosare respinse de Cadastru

31 Octombrie 2008
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
Numarul documentatiilor intocmite in vederea emiterii de noi titluri de proprietate si care au fost respinse de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi (OCPI) este dublu fata de cel al documentatiilor acceptate si, prin urmare, al titlurilor emise.

De la inceputul anului, au indeplinit conditiile legale si tehnice pentru a fi admise si emise titluri de proprietate aproximativ 900 de documentatii depuse de primariile din judet. Numarul celor respinse depaseste 1.800. Dosarele care au fost respinse nu au fost intocmite in conditiile prevazute de lege. In cazul celor mai multe dintre documentatiile respinse lipsea semnatura proprietarilor, existau neconcordante intre procesele verbale de punere in posesie si anexele de validare care au stat la baza intocmirii documentatiilor. O parte dintre parcelele trecute in documentele depuse la OCPI erau mentionate si in alte titluri de proprietate sau documentatii de carte funciara. Printre motivele care au mai stat la baza respingerii solicitarilor primariilor s-au mai numarat greseli de scriere, stersaturi, corecturi, adaugiri. Comunele cu cele mai multe documentatii respinse de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara sunt Ion Neculce cu 68 documentatii, Miroslava cu 67 documentatii, Voinesti cu 62 documentatii si Ceplenita cu 58 documentatii. La polul opus se situeaza comunele Coarnele Caprei, Baltati, Andrieseni, Trifesti, Ciortesti cu cate o singura documentatie respinsa. Cele mai multe dosare respinse s-au inregistrat in lunile august in numar de 323. In luna septembrie au fost 235 de documentatii. Facand comparatie cu anii trecuti, numarul documentatiilor incomplete sau gresit intocmite de catre reprezentantii primariilor se mentine ridicat. "Chiar daca OCPI face specificatii clare si detaliate cu privire la documentele care trebuie completate sau depuse la dosar, exista situatii in care primariile depun de mai multe ori aceleasi acte fara a tine cont de indrumarile OCPI. Datorita acestui fapt, unele dosare au fost respinse de mai multe ori, ceea ce duce la cresterea nejustificata a perioadei de asteptare din partea beneficiarului titlului de proprietate", a declarat Mugurel Cozmanciuc, directorul OCPI Iasi.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3138 (s) | 22 queries | Mysql time :0.195252 (s)