Economic Local

Peste 1 milion de euro in strazile din comuna Ruginoasa. Firmele sunt interesate de programul Primariei

Publicat: 10 iul. 2019
1

Recent, Primaria Comunei Ruginoasa a lansat o licitatie pentru realizarea unor lucrari de modernizare a mai multor strazi din localitate. Prevederea bugetara a licitatiei este de 5,5 milioane de lei, fara TVA, putin peste 1 milion de euro.

La licitatie s-au inscris asocierea Eky Route SRL – Eky-Sam SRL si asocierea Daroconstruct SRL – Geprocon SA. In aceasta perioada, comisia de evaluare va stabili castigatorul, un criteriu important fiind pretul cel mai scazut. Lucrarea este finantata prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Modernizarea vizeaza strazile Musatini (995 ml), Ioan Roata (469 ml), Narciselor (124 ml), Lalelelor (247 ml), George Topirceanu (1.257 ml), Ion Creanga (446 ml), Vasile Alecsandri (259 ml), Lacului (471 ml), Scari La Lese (183 ml), C.A Rosetti (613 ml), C. Petrescu (269 ml). Lungimea totala este de 3,8 kilometri. In schimb, in caietul de sarcini apare ca lungimea totala este de 5,3 kilometri.

"Nu stiu despre ce este vorba, stiu ca sunt 5,3 kilometri. Este pe fonduri europene, consultantul se ocupa de licitatie. Din ce am inteles, contractul se va semna vineri",a spus primarul Danut Nechifor. Lucrarile includ si modernizarea podetelor, rigolelor carosabile, rigolele pietonale sau accesul spre proprietati. Durata contractului nu trebuie sa depaseasca 6 luni.

"Receptia cantitativa si calitativa se face atât pe teren, cât si la sediul beneficiarului, de catre reprezentantii desemnati ai Autoritatii contractante, executantului si dirigintelui de santier, unde dupa verificarea documentatiilor predate se va încheia un proces-verbal de receptie conform cerintelor din contract. In cazul în care lucrarile realizate nu coincid din punct de vedere al pretului sau calitatii cu cel din oferta, autoritatea contractanta îsi rezerva dreptul de a solicita daune compensatorii si rezilierea contractului. Receptia lucrarilor se va efectua conform graficului de executie a lucrarilor asumat prin propunerea tehnica", se arata in caietul de sarcini.
 

Comentarii
Adauga un comentariu