Actualitate

Peste 10.000 de părinți cer demisia ministrului Monica Anisie

Publicat: 18 sept. 2020
Monica Anisie cu mască de protecție
Monica Anisie a anunțat că încă mai caută producători de tablete, deși școala a început de trei săptămâni

Peste 10.000 de părinți au semnat o petiție online prin care cer demisia ministrului Educației, Monica Anisie. Cei care au semnat petiția sunt nemulțumiți de modul în care a fost gestionată deschiderea școlilor și cer ca elevii să nu mai poarte măști în interiorul unităților de învățământ.

Prin semnarea acestei petiții, părinții cer public demisia ministrului Educației, Monica Anisie. Printre altele, părinții spun că a gestionat prost deschiderea anului școlar și sunt nemulțumiți că cei mici trebuie să poarte măști în timpul orelor de curs, dar și pentru faptul că nu au voie să iasă în pauze.

Peste 10.000 de părinți cer demisia ministrului Monica Anisie

În această petiție semnată, părinții reclamă faptul că elevii de vârste mici nu pot purta masca între 6 și 8 ore pe zi și își doresc ca aceștia să aibă pauze în care să poate ieși la aer, nu să meargă doar la toaletă și să se întoarcă în clase.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a lansat o petiție prin care se solicită demisia ministrului Educației, Monica Anisie.

„Solicitarea vine în urma situației în care se găsește învățământul românesc, din cauza lipsei unui proiect concret privind desfășurarea anului școlar 2020 – 2021, a lipsei transparenței și comunicării, precum și a numeroaselor sesizări primite în acest sens”, au transmis reprezentanții FACIAS.

 

În același timp, ei spun că normele privind măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ, elaborate de  Guvernul României, sunt neclare, lacunare și că astfel încalcă drepturile fundamentale din Constituție: dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul la învățătură.

„Pentru a asigura un viitor demn tinerilor și copiilor României, educația trebuie să fie una la cele mai înalte cote și nimic din ceea ce a făcut ministrul Monica Anisie nu a demonstrat că poate gestiona cu responsabilitate și profesionalism situația din învățământul românesc. Un alt argument este lipsa asumării răspunderii din partea doamnei ministru și a instituției pe care o conduce, răspundere care a fost așezată pe umerii părinților, elevilor și cadrelor didactice. Situația epidemiologică este una care nu poate fi tratată cu lejeritate, iar lipsa unor măsuri eficiente de protecție nu va duce decât la agravarea problemelor”, spun cei de la Fundația care veghează asupra respectării drepturilor cetățenilor, în relația acestora cu Statul Român.  Cei care doresc să semneze petiția, o pot face accesând linkul de mai jos: https://www.petitieonline.com/cerem_demisia_ministrului_educaie.

Traian Băsescu: „Anisie este în categoria analfabeților funcționali“

Traian Băsescu a declarat că ministrul Educaţiei Monica Anisie  este în categoria analfabeţilor funcţionali din Executivul Orban, în ciuda faptul că este profesoară.

„Ce performanţă? Hai să fim serioşi. Practic PNL, ca de altfel şi PSD, aceste două partide mari, de asta este nevoie de un al treilea, de un PMP, au ajuns să guverneze cu linia a patra, a cincea dintre specialiştii pe care îi au pentru că această linie a ajuns acum linia întâi. Gândiţi-vă ce miniştrii aveau în trecut, ce miniştri au acum şi PSD şi PNL. Deci guvernează acum cu analfabeţii funcţionali care au ajuns în funcţii înalte, iar doamna Anisie, fie ea şi profesoară, este în această categorie, pentru că nu înţelege ministerul ei.

Comentarii
  • Aceasta tralalalista cu deficiente de exprimare nu are calitati nici pentru un diriginte dar, pupand boooci kkniste si (ghi)orbaniste, a ajuns sinistra educatiei! Se intoarce in mormant Spiru Haret! Alo, Sindicatele din invatamant, iar dormiti? Iesiti in strada sa o debarcati pe retardata asta si pe guvernul impostor si incompetent al lui kknis!

Adauga un comentariu