Local

Peste 10 la suta din ajutoarele sociale din Iasi vor fi sistate

Publicat: 08 feb. 2012
1

@ Plata indemnizatiilor pentru cresterea copilului, venit minim garantat si alocatie pentru sustinerea familiei vor fi oprite pentru cel putin 10 la suta din beneficiarii inregistrati in judetul Iasi

Plata indemnizatiilor pentru cresterea copilului, venit minim garantat si alocatie pentru sustinerea familiei vor fi oprite pentru cel putin 10 la suta din beneficiarii inregistrati in judetul Iasi. Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Iasi, care gestioneaza aceste fonduri, a centralizat datele transmise de primarii si urmeaza sa opreasca acordarea drepturilor banesti pentru cei care nu si-au achitat contributiile din taxe la bugetele locale. Potrivit ultimei situatii de la AJPIS Iasi, in cazul indemnizatiilor pentru cresterea copilului, dintr-un numar de aproximativ 7.650 de beneficiari, 700 nu si-au platit taxele si impozitele locale aferente anului 2011. In ceea ce priveste acordarea venitului minim garantat, din 6.972 de persoane, 744 vor ramane fara ajutor social pentru ca au fost inregistrate cu datorii la bugetul local. La alocatia pentru sustinerea familiei, din 17.540 de ieseni vor fi suspendati de la plata 1.853. Situatia nu este definitivata, intrucat 25 de administratii locale nu au prezentat la AJPIS listele cu debitori. Printre primarii care nu au raspuns solicitarii se numara cei din Targu Frumos, Cotnari, Scheia si Costesti. „Pentru consiliile locale care nu au transmis nici pana in prezent datele centralizatoare vom demara un control si vom stabili masurile legale de sanctionare”, a declarat Andrei Buiceag, directorul AJPIS Iasi.

Oprirea platilor de la stat
pentru beneficiarii cu datorii la taxele locale a fost recent aprobata, odata cu impunerea altei masuri legislative de selectare a persoanelor in vederea asistarii sociale. Incepand cu luna februarie, iesenii cu masini, motociclete si diferite alte bunuri in gospodarie nu vor mai primi ajutoare sociale. Pentru stabilirea dreptului la alocatie pentru sustinerea familiei si la ajutor social se va lua in calcul si o lista cu bunuri materiale. Plata acestor forme de sprijin banesc din partea statului nu va mai fi efectuata pentru cei care detin o alta locuinta in afara de domiciliu sau care au depozite bancare de peste 3.000 lei.

Adauga un comentariu