Sport

Peste 100 de arestati, dupa incidentele din primele 3 zile de la Euro

Publicat: 13 iun. 2016
1

Autoritatile franceze au procedat la 116 arestari pentru violenta, care au condus la trei expulzari de pe teritoriul Frantei de la debutul Campionatului European de fotbal 2016, a anuntat, duminica seara, Ministerul de Interne, citat de AFP.

Începând de vineri, politistii francezi „au procedat la 116 retineri, dintre care 63 de persoane au fost încarcerate„, conform unui comunicat al ministerului. Aceeasi sursa a precizat ca „trei expulzari de pe teritoriul Frantei a unor suporteri violenti au fost deja pronuntate, iar cinci interdictii de intrare în Franta au fost aplicate împotriva unor indivizi straini cu posibil risc de tulburare a ordinii publice”.

Ministerul de Interne a asigurat ca „aceste actiuni de securizare vor continua pe tot parcursul competitiei”. Dupa scandalul dintre suporterii rusi si englezi, pe stadionul din Marsilia, sâmbata, Rusia si Anglia au fost amenintate cu descalificarea de catre UEFA în caz de noi violente.

Un fan nord-irlandez a decedat la Nisa

Un suporter nord-irlandez si-a pierdut viata în mod accidental, în orasul francez Nisa, unde se afla cu ocazia meciului pe care selectionata tarii sale l-a disputat în compania Poloniei, în cadrul Grupei C a Campionatului European de fotbal – EURO 2016.

Potrivit cotidianului Nice Matin, tragedia s-a produs în cursul noptii de duminica spre luni, la câteva ore dupa partida câstigata cu 1-0 de polonezi.
Tânarul britanic, în vârsta de 24 ani, se afla în stare avansata de ebrietate în momentul în care a cazut peste o balustrada, pe „Promenade des Anglais”, în apropiere de Castel Plage, adauga publicatia din Hexagon. Selectionata Poloniei a învins cu scorul de 1-0 (0-0) reprezentativa Irlandei de Nord, prin golul marcat de Arkadiusz Milik în repriza secunda a partidei disputate pe stadionul Allianz Riviera din Nisa.

Comentarii
  • stirea era corecta si completa daca suna asa: ecipa de fotbal din tara [ cutare ] datorita manifestarilor huliganice de oameni coboriti direct din copac a fost trimisa acasa , iar huligani arestati pentru 10 ani si plata daunelor provocate . tara de origine nu are drept de participare 10 ani la nici o competitie sportiva .

Adauga un comentariu