Local

Peste 100 de polițiști motocicliști din toată țara s-au adunat să doneze sânge pentru a salva viața colegului internat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași! Polițistul de frontieră a fost diagnosticat cu o boală gravă, după ce a revenit dintr-o misiune

Publicat: 02 oct. 2020
Motocicliști adunați în fața la CRTS pentru a dona sânge pentru Mihai Chetran

Peste 100 de polițiști motocicliști din toată țara s-au adunat să doneze sânge pentru a salva viața unui coleg, polițist de frontieră. Acesta a fost diagnosticat cu o boală gravă, după ce a revenit dintr-o misiune din Grecia. Bărbatul are nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a rămâne în viață.

Mihai Chetran are doar 43 de ani și este polițist de frontieră la Huși. Bărbatul a revenit recent dintr-o misiune în care a fost trimis împreună cu alți colegi. De când a revenit în țară, a început să se simtă rău. Atât el, cât și familia lui au crezut, inițial, că este vorba despre o boală pe care a contactat-o în Grecia. Nimeni nu s-a gândit că poate fi ceva grav. Prietenii lui Mihai știu doar că bărbatul avea pietre la rinichi și nimic mai mult.

Cert este că, de pe patul de spital, Mihai și-a rugat toți prietenii și colegii din poliție și colegii motocicliști să meargă să doneze sânge pentru că urmează să intre în sala de operație. Un singur apel a fost de ajuns, că peste 100 de polițiști motocicliști din toată țara au mers la centrele de transfuzie sanguină din orașele din care provin, pentru a dona sânge pentru cel care le este prieten de nădejde.

Mirel Ciobotariu, președintele Blue Knights Romania IV: „Nu știm ce i s-a întâmplat, știm doar că are nevoie de sânge grupa A2”

Ieri, în fața Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Iași s-au adunat câțiva zeci de polițiști motocicliști. Îmbrăcați specific și urcați pe motociclete, se adunau cu toții să doneze sânge pentru Mihai Chetran. Nimeni nu știa ceea ce s-a întâmplat cu bărbatul, știau doar că trebuie să-l ajute.

„Ne-am adunat aici pentru a dona sânge pentru colegul nostru aflat în suferință la Spitalul „Sf. Spiridon”. Nu știm ce i s-a întâmplat, știm doar că are nevoie de sânge grupa A2. Am venit în număr mare, toți de aici, să-l ajutăm pe Iulian Mihai Chetran. Vă rugăm pe toți care aveți posibilitatea să donați, să o faceți. Credem că vom fi 100 de motocicliști din toată țara. Am vorbit cu el, este bine și se bucură că suntem alături de el. La telefon pare destul de bine, dar nu putem ajunge la el din cauza contextului actual. A fost plecat într-o misiune de scurtă durată în Grecia, dar bănuim că nu a fost de acolo boala cu care a venit. Îi urăm multă sănătate colegului nostru”, spune Mirel Ciobotariu, președintele Blue Knights Romania IV.

Mihai este internat la Clinica de Chirurgie de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, iar colegii lui se roagă pentru el

Un gest greu de uitat pentru Mihai Chetran, polițistul de frontieră aflat în suferință. Colegii lui din toată țara s-au adunat pentru a-i salva viața și asta pentru că, de fiecare dată, motocicliștii s-au arătat uniți într-o situație critică. Nimeni nu se aștepta că Mihai Chetran, bărbatul curajos și plin de energie, va ajunge vreodată pe patul de spital. Bărbatul se află internat la clinica de Chirurgie de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, iar medicii spun că starea lui de sănătate este precară. Toți apropiații lui Mihai speră că într-o bună zi îl vor putea revedea pe bărbat pe motocicletă, la fel de determinat, la fel de pasionat și la fel de vesel.

În urmă cu 13 ani, peste 200 de motocicliști s-au adunat la înmormântarea unui coleg, decedat cu scurt timp înainte să pășească în fața altarului

Nu este prima dată când motocicliștii își arată compasiunea față de colegii lor. În anul 2007, la înmormântarea lui Ovidiu Pavel, un motociclist care a murit cu câteva zile înainte de a se căsători, peste 200 de motocicliști l-au condus pe ultimul drum.

Motocicliștii, însoțiții de circa 20 de prieteni ai lui Ovidiu Pavel în autoturisme, au urmat traseul Casa Studenților – Copou – Independenței – Moara de Vânt – Aroneanu, până la locuința părinților motociclistului decedat. Aici, trupul tânărului era înconjurat de părinți, rude și de logodnica sa. Ovidiu Pavel era logodit de șapte ani, iar în luna august 2007 urma să se însoare. Părinții săi deja îi dăduseră o parte din banii cu care și-au achiziționat un apartament în cartierul Nicolina, locuința în care stăteau împreună de câteva luni. Pentru faptul că tinerii, înaintea morții lui Ovidiu Pavel, se pregăteau de nuntă, la înmormântarea viitorului mire s-au împărțit flori de nuntă. Viitoarea sa soție s-a îmbracat într-o rochie de mireasă neagră, simbolizand o nuntă îndoliată.

Adauga un comentariu