Eveniment-Social

Peste 100.000 de pelerini vor ajunge in Iasi! In spitale se iau masuri suplimentare! Apel important facut catre populatia Iasului

Publicat: 21 mai 2019
1

Papa Francisc va sosi la Iasi pe data de 1 iunie, unde va sta circa doua ore. Pentru acest eveniment, in capitala Moldovei sunt asteptate sa soseasca peste 100.000 de persoane.

Astfel, in sistemul medical iesean este nevoie de masuri suplimentare, in cazul in care vor aparea situatii neprevazute. In aceasta perioada, iesenii sunt rugati sa mearga la Unitatea de Primire Urgente doar daca problema pe care o intampina este cu adevarat o urgenta, pentru a evita aglomerarea unitatii medicale. Totodata, efectivul din cadrul Unitatii de Primire Urgente va fi marit cu aceasta ocazie.

Vezi si: Un pumn de pastile a bagat-o in spital

"Evenimentul pentru care ne pregatim este sosirea Papei si speram ca toata populatia sa fie sanatoasa si sa nu aiba nevoie de interventii medicale. Noi vom fi prezenti pentru tot ceea ce ar putea aparea pe parcurs. Tot ceea ce se face este conform dispozitivului solicitat de Serviciul de Paza si Protectie, pentru ca ei se ocupa de acest lucru. Noi, in Unitatea de Primire Urgente, vom avea mai mult personal, persoane care nu vor fi platite suplimentar, asa cum facem si de sarbatorile Iasului, pentru ca acum va exista un numar mare de persoane care vor sosi la Iasi. Astfel, va exista un medic suplimentar pe tura si un asistent suplimentar, pentru ca trebuie sa fim pregatiti", precizeaza prof. dr. Diana Cimpoesu, coordonator UPU-SMURD Iasi.





Adauga un comentariu