Actualitate

Peste 120 de oameni au fost salvați de pe munte în ultimele 24 de ore. Fenomenele meteo extreme solicită echipele salvamont

Publicat: 23 ian. 2022
Peste 120 de oameni au fost salvați de pe munte în ultimele 24 de ore. Fenomenele meteo extreme solicită echipele salvamont
Fenomenele meteo extreme solicită echipele salvamont

Echipele salvamont din țară au salvat peste 120 de oameni în 24 de ore. Numărul apelurilor s-a dublat față de ziua precedentă.

„În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 104 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 123 de persoane, dintre acestea, 36 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

S-au mai primit 50 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană”, a anunțat Salvamont România duminică pe pagina de Facebook.

Recent, salvamontiștii au căutat mai bine de o oră un turist care s-a pierdut de grupul său, după ce au fost surprinși de viscol, în timp ce se întorceau de la Bâlea Lac. Bărbatul a fost găsit de salvamotiști cu hipotermie ușoară și degerături.

Salvamontiștii le cer turiștilor care vor să parcurgă trasee montane în perioada în care au fost anunțate fenomene meteo extreme să fie precauți și să se echipeze cu kitul de avalanșă:

„Serviciul Public Județean Salvamont Brașov vă îndeamnă la precauție și responsabilitate în abordarea traseelor turistice montane și nu uitați dacă doriți să practicați sporturi de iarnă în zona montană din exteriorul staţiunilor turistice să solicitați informații despre starea traseelor, a zăpezii precum şi despre evoluţia vremii, echipelor Salvamont. Vă recomandăm să fiți dotați cu echipamentul individual de salvare din avalanșă (sondă de avalanșă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de semnalizare/căutare în avalanşă, plăcuță Recco)”.
Adauga un comentariu