Eveniment-Social

Peste 1.200 de elevi intra in febra bacalaureatului. Probe date in patru centre din judet

Publicat: 19 aug. 2016
1

@ Elevii din judetul Iasi care nu au promovat prima etapa a examenului de bacalaureat din vara vor intra din nou in examene @ Prima proba va avea loc in cursul zilei de luni, examenele urmand a se tine in patru centre din municipiul Iasi si orasul Targu Frumos

Astazi, de la prima ora a diminetii, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi va avea loc, într-o sedinta publica, tragerea la sorti a cadrelor didactice care vor face parte din comisiile ce se vor organiza în centrele de examen si în centrul zonal de evaluare pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea augustseptembrie 2016. Tragerea la sorti va avea loc cu incepere de la ora 7:00. Luni, 22 august, se va derula prima proba, la Limba si literatura româna. Pe 24 august va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii.

Cei 1.262 de candidati vor sustine probele scrise în patru centre de examen. Centrul de examen nr. 1 va functiona la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iasi, Centrul de examen nr. 2 va functiona la Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii Iasi. Centrul de examen nr. 3 va functiona la Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iasi, iar Centrul de examen nr. 4 va functional la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Targu Frumos. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi au aratat ca, din motive medicale, doi candidati din judetul Iasi vor beneficia de prelungirea cu o ora a examenului. Lucrarile candidatilor vor fi transportate si evaluate într-un judet ce va fi nominalizat de Comisia Nationala de Bacalaureat de la nivelul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Rezultatele initiale vor fi afisate luni, 29 august, zi alocata si depunerii contestatiilor, urmând ca rezultatele finale sa fie publicate în data de 1 septembrie.

„Aceasta a doua sesiune de bacalaureat din anul 2016 reprezinta o noua oportunitate pentru absolventii clasei a XII-a de a desavârsi anii de liceu prin sustinerea unui examen al maturitatii care poate oferi sansa studiilor universitare. Consideram ca cei care au continuat pregatirea în mod riguros sau care au trecut doar una sau doua probe în etapele anterioare pot aborda cu încredere în sine acest examen. Din experienta anilor anteriori, multi candidati reusesc sa depaseasca dificultatile si emotiile inerente, chiar daca rezultatele nu sunt la fel de spectaculoase, cu note mari si procentaje ridicate de promovare. Cu multa concentrare, cu atentie si raportare la cerintele subiectelor, se pot obtine rezultate onorabile. Le dorim succes candidatilor, inspiratie, subiecte frumoase si reusite finale”, a spus prof. dr. Camelia Gavrila, inspector scolar general al ISJ Iasi.

Adauga un comentariu