Eveniment-Social

Peste 1300 de pachete de tigari confiscate la Albita, in doar 6 ore

Publicat: 30 sept. 2011
1
Trei persoane au fost prinse incercand sa introduca tigari de contrabanda pe teritoriul Romaniei, in doar 6 ore. Politistii de frontiera de la vama Albita au confiscat 1316 pachete de tigari, au dat amenzi in valoare de 13.000 de lei si au intocmit un dosar penal unuia dintre contrabandisti. 
Ziua de 28 septembrie a fost una foarte activa pentru inspectorii vamali si politistii de frontiera de la vama Albita. In jurul orei 09:00, intr-un autoturism Citroen Saxo, inmatriculat in Italia, inspectorii vamali au descoperit 68 de pachete de tigari, ascunse in bagajele soferului. Dat fiind ca barbatul mai fusese prins incercand sa introduca tigari ilegal in tara, acesta a fost predat catre Politia de Frontiera pentru intocmirea unui dosar penal. 
Dupa numai o ora inspectorii vamali au descoperit 578 de pachete de tigari, care erau ascunse in portierele, in stalpii din fata stanga si dreapta si in filtrul de aer a unui microbuz Mercedes ce efectua cursa regulata Republica Moldova – Italia. Microbuzul este inmatriculat in Bulgaria, soferul fiind cetatean moldovean.
Dupa alte cinci ore, inspectorii vamali au mai descoperit alte 670 de pachete de tigari nedeclarate, ascunse, de aceasta data, in rezervorul si in aripile din spate ale unui autoturism Opel Corsa. Autoturismul inmatriculat in Republica Moldova era condus de un cetatean moldovean.
Autoritatea vamala a retinut in vedea confiscarii intreaga cantitate de tigari si a sanctionat soferii cu amenzi contraventionale in valoare de 13.000 lei. Amenda aplicata soferului de microbuz a fost achitata iar acesta si-a continuat drumul. Autoturismul Opel Corsa a fost retinut pana la plata amenzii.
Adauga un comentariu