Eveniment-Social

Peste 1.600 de solicitari la Ambulanta

Publicat: 22 feb. 2008
1

• Incepand cu data de 1 februarie, la substatiile de ambulanta din Pascani si Tg. Frumos s-a acoperit serviciul complet si exista medic non-stop

Serviciul de Ambulanta Iasi a inregistrat un numar record de solicitari din partea populatiei in ultimele 4 zile consecutiv. Zilnic, numarul solicitarilor a depasit cifra 450, fata de 300 de solicitari care se inregistrau in anul 2007. Conform celor declarate de dr. Radu Calistru, medic sef la Serviciul de Ambulanta Iasi, numarul solicitarilor a crescut foarte mult si cele mai multe cazuri reprezinta urgente medico-chirurgicale. „Numarul solicitarilor a crescut foarte mult in ultimele zile. De patru zile inregistram peste 400 de solicitari si chiar 450. Cele mai multe solicitari sunt pentru urgente medico-chirurgicale. Aceste solicitari s-au inregistrat si din municipiu si din mediul rural. Anul trecut am avut cate 300 de solicitari, cu exceptia zilelor caniculare cand s-a inregistrat un numar mai mare”, a declarat dr. Radu Calistru.

Acesta sustine ca nu exista o cauza anume care a dus la o crestere foarte mare a solicitarilor din partea populatiei. „Este posibil ca aceasta crestere sa se fi datorat si faptului ca acum avem dotarea necesara, ambulante noi si inca 8 medici. Cred ca asta este perceptia din partea populatiei. Altfel nu imi explic numarul mare de solicitari din ultimele patru zile. A fost foarte mult mediatizat faptul ca Serviciul de Ambulanta a primit masini noi, dotate corespunzator, si inca 8 medici de familie si specialisti care au facut cursuri de medicina de urgenta si lucreaza la Ambulanta. Cred ca si acest lucru a contribuit destul de mult”, a declarat medicul sef de la Serviciul de Ambulanta Iasi. Incepand cu data de 1 februarie, la substatiile de ambulanta din Pascani si Tg. Frumos s-a acoperit serviciul complet si exista medic non-stop. Urmeaza ca si la substatia de ambulanta din Harlau sa se asigure un astfel de serviciu.

Adauga un comentariu