Eveniment-Social

Peste 2 milioane lei pentru Festivalul International al Educatiei la Iasi

Publicat: 11 mai 2016
1

Plenul Consiliului Local se va reuni astazi pentru a discuta si aproba proiectul editiei din acest an al Festivalului International al Educatiei (FIE). Municipalitatea a pregatit in acest an un buget de 2,2 milioane de lei pentru organizarea celei de-a patra editii a FIE, una care va aduce la Iasi numerosi artisti din tara si strainatate, incepand de astazi si pana pe 10 iunie. De altfel, autoritatile locale s-au aratat multumite de modul cum s-a derulat proiectul acestei noi editii, sustinand ca anul acesta vor aparea si o serie de noutati in program, fata de editiile anterioare.

„Este un nou inceput pentru Iasi. A fost vizata o reabordare din toate punctele de vedere ale proiectului. Am vrut sa avem o conexiune mai buna cu mediul academic iesean si nu numai. In acest an, festivalul este mai ieftin cu circa 500.00 lei fata de editiile anterioare, insa putem spune ca avem in cadrul editiei un adevarat festival cultural. In plus, speram ca de anul viitor festivalul sa se desfasoare sub lupa Fundatiei Culturale Iasi, care sa includa si Festivalul International de Literatura si Traducere”, a spus primarul Mihai Chirica.

In program a fost inclus un festival de poezie, lansari de carte, manifestari incluse in cadrul universitatilor iesene si multe altele. „În organizarea, sustinerea si promovarea actiunilor cuprinse în programul FIE vor fi implicate atât directiile, societatile si serviciile municipalitatii, dar si parteneri din mediul academic, educational, cultural si al societatii civile. Ca si în anii anteriori, calendarul evenimentelor propune si o serie de activitati de promovare a sportului cu valentele sale educative, ca motor al educatiei fizice si a sanatatii individului, în rândul tuturor categoriilor de vârsta. Având în vedere ca organizarea acestui festival a devenit deja emblematica pentru municipalitatea ieseana, dar si faptul ca programul propus promoveaza municipiul Iasi ca un oras al valorilor academice, culturale si educationale, propunem spre aprobarea Consiliului Local organizarea Festivalului International al Educatiei 2016”, se arata in proiectul de hotarare.

Adauga un comentariu