Eveniment-Social

Peste 20 ambasadori vor sprijini financiar renovarea Spitalului de Copii Sf. Maria

Publicat: 21 oct. 2011
1

@ La resedinta Ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a avut loc un spectacol de moda dedicat strangerii de fonduri pentru renovarea Spitalului de Copii Sf. Maria @ La evenimentul organizat de Fundatia Scheherazade, initiatorul proiectului, si Ambasada SUA, au participat peste 200 invitati, ambasadori, oameni de afaceri de la companiile multinationale, politicieni, care au promis ca vor dona fonduri pentru cel mai mare spital de copii din regiunea de Nord-Est

Peste 200 ambasadori, politicieni, oameni de afaceri au fost invitati la resedinta ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, la un spectacol de moda organizat pentru Spitalul de Copii Sf. Maria din Iasi. Evenimentul a fost pregatit de Fundatia Scheherazade si Ambasada SUA la Bucuresti. Scopul evenimentului gazduit de Excelenta Sa Mark Gitenstein consta in sustinerea proiectului initiat de Fundatia Scheherazade pentru renovarea celui mai mare spital de copii din regiunea Nord-Est. Printre personalitatile prezente s-au numarat: Excelenta Sa Esmail Sana – ambasadorul Egiptului, Excelenta Sa Andreas von Mettenheim – ambasadorul Germaniei, Excelenta Sa Dan Ben Eliezer – ambasadorul Israelului, Excelenta Sa Im Han-Taek – ambasadorul Coreei de Sud, Excelenta Sa Michael Schwarzinger – ambasadorul Austriei, Excelenta Sa Solendil Omur – ambasadorul Turciei, Excelenta Sa Oskar Fuzes – ambasadorul Ungariei, Excelenta Sa Stanislao de Grande Pascual – ambasadorul Spaniei, Excelenta Sa Salem Al Jaber – ambasadorul Qatarului, Excelenta Sa Mario Cospito – ambasadorul Italiei, directorii unor companii multinationale, cum ar fi Guy Reynolds de la Colgate, Gorjan Lachevski de la Philips, Ahmad Hassan de la Deliotte etc.

La eveniment a luat parte si medicul Valentin Munteanu, managerul unitatii medicale iesene. „Scopul acestui eveniment deosebit a fost de a sensibiliza societatea civila pentru strangerea de fonduri pentru renovarea Spitalului de Copii din Iasi. Invitatii la eveniment au promis ca vor dona bani pentru cel mai mare spital de pediatrie din Moldova. Este un lucru mare sa mobilizezi atat de multa lume din inalta societate pentru a ajuta Spitalul de Copii Sf. Maria si speram ca aceasta campanie initiata de Fundatia Scheherazade sa se finalizeze”, a declarat dr. Valentin Munteanu.

Multe sectii din aceasta unitate medicala se afla într-un stadiu avansat de degradare, atât din punct de vedere arhitectural, cât si sanitar, electric si termic, fiind necesare lucrari urgente de renovare si modernizare, precum Clinica de Chirurgie Pediatrica I si Sectorul Septic, Clinica de Pediatrie generala IV si Bucataria Dietetica, însumând o suprafata totala de 1.800 metri patrati. „Copiii sunt cea mai importanta resursa. Investind în sanatatea si bunastarea lor, le influentam în mod direct si pozitiv viitorul. Fiecare societate este judecata dupa modalitatea în care reuseste sa raspunda nevoilor celor mai putin norocosi dintre membrii ei. Una dintre întrebarile ce îmi revin permanent în minte se refera la mostenirea pe care o lasam copiilor nostri. Ce lasam pentru ei în urma noastra? Putem fi considerati drept exemple aratându-le si demonstrându-le ca legatura dintre trecut si prezent, dintre ce am realizat si ce realizam poate fi permanent îmbunatatita?”, a declarat Wajiha Haris, presedintele Fundatiei Scheherazade.

Aceasta fundatie îsi propune sa aduca îmbunatatiri in ceea ce priveste calitatea serviciilor de sanatate si sa gaseasca parteneri pentru programele de protectie a copiilor. 

Adauga un comentariu