Evenimente

Peste 200 de enoriasi au fost prezenti la hramul schitului de la Valea Seaca – FOTO

Publicat: 13 dec. 2011
In cursul zilei de astazi, 13 decembrie, schitul de la Valea Seaca a praznuit pe Sfantul Ierarh Dosoftei. La „micul colt de rai” din poiana padurii Valea Seaca, asa cum o denumesc localnicii si apropiatii zonei, au luat parte la praznuire un numar de peste 200 de persoane. Cu mic, cu mare, credinciosii s-au inghesuit in mica bisericuta unde au aprins cate o lumanare in pomenirea celor morti si a celor vii, iar mai apoi au luat parte la slujba oficiata de un sobor de preoti. Printre preotii prezenti s-a numarat si pr. Exarh Arhimandrit Nichifor Horia, unul dintre duhovnicii Iasului, delegat din partea Inalt Preasfintitului Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.
De asemenea, la slujba au luat parte si o serie de alesi locali din zona, directori, si alti oameni de afaceri importanti din Pascani. „Astazi am praznuit pe Sf. Ierarh Dosoftei. In anul 2006, atunci cand s-a sfintit acest paradis de catre Inalt Preasfintitul Daniel, pe atunci Patriarh ales, s-a pus doua hramuri: Sfantul Mucenic Pantelimon si Sfantul Ierarh Dosoftei. La slujba oficiata de un sobor de preoti au participat mai multi credinciosi. La finalul ei s-au dat de pomana pachete cu gustari de post, in mare parte mancaruri de peste, un paharel de vin fiert si colacei. Multumim din suflet celor care au participat si ma rog ca Dumnezeu sa ne ierte si sa ne ajute pe toti. Vreau sa multumesc familiei Plesca din Pascani si in special domnului Mitica Plesca, dar si fratelui sau Vasile, pentru faptul ca ne-a ajutat cu mancarea si tot ce a mai fost nevoie, si pentru faptul ca in fiecare duminica isi indreapta privirea si catre aceast schit. Multumim si celoralti binefacatori”, a declarat egumen ieromonarh Paisie Cernamorit de la schitul Valea Seaca.
Schitul Valea Seaca a fost infiintat in anul 2005. Biserica si un corp de chilii au fost ridicate intre 2006 si 2007 iar la ora actuala schitul Valea Seaca apartine de Manastirea Sfintii Trei Ierarhi Iasi. La micul lacas sfant sunt 4 vietuitori. Aici, incepand de dimineata de la ora 08.00 si pana la ora 09.30 se oficiaza Acatistul zilei Ceasurile si Obedienta. De la ora 16.00 are loc Ceasul, de la 21.00 slujba de Vecernie si Povecernita Mica, iar noaptea, incepand cu ora 23.45 si pana la ora 02.00 are loc Miezonoptica, Utrenia si Ceasul Intai. Schitul se afla in apropiere de Pascani, la doar 7 kilometri spre nord, pe DJ208, si 2 kilometri de comuna Valea Seaca.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit