National

Peste 200 de familii vor ramane fara apa potabila

Publicat: 10 ian. 2000

In timp ce primaria este mereu iertata, desi datoreaza doua miliarde de lei Directiei de Apa si Canal (DAC) Pascani, conducerea acesteia a hotarat ca anul acesta nici un alt debitor sa nu mai fie pasuit. Anul trecut, Directia a cheltuit, numai pentru taxe de timbru la cele 200 de procese cu debitorii, zeci de milioane de lei. Dupa desfasurarea mai multor termene, instanta de judecata a dat castig de cauza prestatorului de servicii.

Odata vazandu-se cu hotararea in mana, cei din cadrul directiei intentioneaza sa treaca la debransarea de la apa potabila a celor 200 de familii care datoreaza sume colosale, la care vechimea debitelor este de peste trei ani. „Anul trecut am obtinut hotarari judecatoresti favorabile in privinta executarii debitorilor. In urmatoarele zile, mai multe echipe de-ale noastre vor trece la debransarea de la apa curenta a datornicilor, dar nu inainte de a obtine unda verde din partea executorului judecatoresc”, a declarat Sorin Hreamata, inginer sef la Directia de Apa si Canal Pascani. Conducerea DAC va mai pregati si alte „surprize” la o parte din cei 7.000 de consumatori.

In prezent este pregatit inca un „lot” de 200 de familii debitoare ce vor fi trimise in judecata in urmatoarele zile. Acum, Directia de Apa si Canal (ex-RAJAC), filiala Pascani, are de recuperat peste 13 miliarde de lei de la consumatori. In topul acestora se afla cei 7.000 de consumatori casnici care datoreaza DAC, pentru serviciile prestate, peste sapte miliarde de lei. Si agentii economici, la randul lor, inregistreaza debite de peste 3 miliarde de lei. Nici unitatile bugetare nu sunt mai prejos, acestea avand datorii de peste 3 miliarde de lei. Dintre acestea, cel mai mare debit il inregistreaza Primaria Pascani, care datoreaza Directiei de Apa Canal aproximativ 2 miliarde de lei. Interesant este faptul ca asupra primariei nu se aplica nici o masura, desi valoarea debitului, cat si vechimea acestuia, sunt destul de mari.loading...

Adauga un comentariu