Local

Peste 200 de specialiști vor lua parte la Zilele Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași

Publicat: 12 mai 2022
Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, Iasi
În perioada se vor desfășura Zilele Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”, Iași. Evenimentul este la prima ediție, dar va cuprinde diverse întâlniri, atât în format fizic, cât și în format hibrid, la care vor lua parte peste 200 de specialiști din întreaga zonă a Moldovei

În perioada 15-17 iunie 2022, se vor desfășura Zilele Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași. Evenimentul este la prima ediție, dar va cuprinde diverse întâlniri, atât în format fizic, cât și în format hibrid, la care vor lua parte peste 200 de specialiști din întreaga zonă a Moldovei. Totodată, la eveniment vor participa și speakeri internaționali și naționali, care își vor aduce contribuția la dezvoltarea medicinei românești.

Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” este un centru de excelență, unde sunt tratați pacienții cu afecțiuni ale rinichilor. Unitatea medicală deservește pacienții din întreaga zonă a Moldovei. Unitatea medicală asigură servicii medicale complexe, având o abordare pluridisciplinară, în conformitate cu cele mai noi strategii de diagnostic și tratament, pentru o largă varietate de patologii.  Spitalul Clinic “Dr. C. I. Parhon” a fost inaugurat în anul 1943 ca Spital al Asigurărilor Sociale din Copou, fiind la acea data, cel mai modern spital din țară și unul din cele mai moderne din Europa Centrală și de Est.

Prima ediție a Zilelor Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”

În perioada 15-17 iunie 2022, se vor desfășura Zilele Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași. Cu acest prilej, vor avea loc diverse întâlniri, în format hibrid, atât cu prezență fizică, cât și cu prezență online.

În anul 2022, are loc prima ediție a evenimentului, care este organizat de către unitatea spitalicească sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și a Primăriei Municipiului Iași. Zilele Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”, Iași, vor fi creditate de către Colegiul Medicilor Iași și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Lucrările conferinței se vor desfășura în format fizic și vor fi transmise online. Deschiderea oficială  va avea loc miercuri, 15 iunie 2022, în Aula „Alexandru Brăescu” din clădirea „Nicolae Leon” a UMF Iași.

Timp de trei zile, Aula „Alexandru Brăescu” va fi gazdă pentru aproximativ 200 de participanți, printre care se numără și speakeri internaționali și naționali, experți locali, formatori de opinie în domeniul nefrologie, urologie, transplant renal, terapie intensivă și geriatrie, care vor susține prezentări de mare interes, care vor aduce un mare aport științific pentru societatea medicală românească și domenii conexe.

Specialiști din domeniul nefrologiei, urologiei, transplanturilor renale, a terapiei intensive și geriatrie vor veni la Iași

În cadrul conferinței, specialiștii din domeniul nefrologiei, urologiei, transplanturilor renale, a terapiei intensive și geriatrie vor putea identifica dificultățile care pot apărea în tratarea unui pacient cu multimorbidități.

„Aceste evenimente realizate față în față pot identifica mai ușor dificultățile evaluării și tratamentului unui pacient cu multimorbidități și particularitățile pacientului cu probleme renale. Nu în ultimul rând, contribuie la identificarea soluțiilor care pot aduce la un loc specialiștii lângă pacient și să nu fie nevoit pacientul să fie trimis la mai mulți specialiști”, au transmis organizatorii.

În cadrul conferinței, vor exista mai multe sesiuni științifice, la care vor lua parte specialiști din întreaga zonă a Moldovei.

„Vor exista mai multe sesiuni științifice care vor aduna specialiști de la spitalele din Iași și din zona Moldovei care evaluează această categorie de pacienți. Vor fi întâlniri focusate pe pacienți cu insuficiență renală, litiază renală, cu afecțiuni tumorale, dedicate pacientului vârstnic și cu multimordibități. În plus, vom încerca să dezbatem protocoale de colaborare interspitalicești legate de tehnicile de epurare renală pe care spitalul le folosește în prezent – hemodializă, dializă hepatică și plasmafereză”, au mai explicat membrii comitetului de organizare a Zilelor Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași.




Adauga un comentariu