Actualitate

Peste 3 mii de containere pentru colectarea selectiva a deseurilor in Iasi

Publicat: 28 iul. 2018
1

Alesii locali vor lua in discutie in sedinta de vineri, 27 iulie, necesitatea preluarii in administrarea Consiliului Local Iasi a echipamentelor de colectare separata si transport aferente Sistemului de management integrat al deseurilor (SMID) in judetul Iasi.

Echipamentele respective constau in 3.390 de containere de 1.100 de litri pentru colectare separata a deseurilor (cate 1.130 pentru plastic si metal, respectiv pentru hartie si carton, iar 1.730 pentru sticla) si a 6.755 de europubele de 240 de litri. Pentru a nu compromite finalizarea si finantarea proiectului SMID, aceste echipamente vor fi date in folosinta, ulterior preluarii in administrare, operatorului de salubritate Salubris SA Iasi. Valoarea totala a acestor bunuri este de 5.506.027,8 lei.

Proiectul de hotarare supus dezbaterii Consiliului Local vine sa corecteze Hotararea Consiliului Local nr. 139 din 30 martie 2018, care prevedea ca echipamentele de colectare separata si transport sa treaca din proprietatea Unitatii Administrativ Teritoriale Judetul Iasi in proprietatea Unitatii Administrativ Teritoriale Municipiul Iasi. Modificarea va face in asa fel incat respectivele bunuri sa fie doar in administrarea Consiliului Local Iasi, nu si in proprietatea Municipiului Iasi.

Comentarii
  • Toata conducerea de la Salubris ar trebui demisa.Habar nu au ce inseamna selectarea gunoiului.Totul al punctele de colectare e vraiste si o mizerie cateodata de nedescris ,iar mirosul e bestial!

  • Ai dreptate, sa pui intrebarea ce a facut Apostol cu peste 80 de milioane de euro pe care i-a avut pe mana si nu se vede aproape nimic.
    Aceeasi intrebare ar trebui sa si-o puna primarul ce a facut „trogloditul” de Apostol cu milioanele de euro avute pe mana si acum apar aceste containere care confera „oarece” siguranta impotriva boschetarilor ce dadeau iama printre „tomberoane”
    Nu putea Apostol sa cumpere asemenea containere selective pentru Salubris?
    Nu ne facem problema ca si acum totul este „ok” avand in vedere ca proiectul este coordonat „domnul 10%” alias Nichita.

Adauga un comentariu